Mowinckel tok sølv etter knallsterk avslutning

Ragnhild Mowinckel startet andre omgang på fjerdeplass, og tok sølv etter en eventyrlig andre omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mowinckels eventyrlige avslutning i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Ragnhild Mowinckel tok Norges første olympiske medalje for kvinner i alpint siden 1936 (!) da hun kjørte inn til sølv i storslalåm.

– Herregud, det går ikke an å beskrive det. Det er så sykt, jeg har ikke ord. Jeg er bare drit glad, sier Molde-jenten til Eurosport etter medaljeløpet.

Den kanskje største forhåndsfavoritten, tyske Viktoria Rebensburg, startet andre omgang nesten tre tideler bak Ragnhild Mowinckel.

– Akkurat nå er det bare kaos

Ved nest siste mellomtid lå Mowinckel bak tyskeren, men etter en knallsterk avslutning endte hun 19 hundredeler foran Rebensburg i mål.

Da Federica Brignone kjørte inn sju hundredeler bak Mowinckel, var medaljen et faktum.

– Jeg tenkte på en måte bare at nå får det briste eller bære – går det ut, så går det ut. Også klarer jeg det, forklarer sølvvinneren til Eurosport, og fortsetter:

– I det ene øyeblikket begynner jeg nesten å grine, og så ler jeg. Det er så mye følelser. Det er litt berg-og-dal-bane. Akkurat nå er det bare kaos, sier en storfornøyd Mowinckel.

Mikaela Shiffrin kjørte imidlertid inn foran med en margin på nesten fire tideler, og sikret seg sitt første OL-gull i storslalåm. Manuela Mölgg, som ledet, sprakk i andre omgang og endte på åttendeplass.

Dermed gikk bronsen til Federica Brignone.

Bra utgangspunkt etter første omgang

Etter første omgang lå Ragnhild Mowinckel på fjerdeplass, 26 hundredeler bak Federica Brignone på tredjeplass og 55 hundredeler bak leder Manuela Mölgg.

Nesten tre tideler bak lå en av forhåndsfavorittene, Viktoria Rebensburg, mens en annen forhåndsfavoritt i Tessa Worley lå hele ni tideler bak nordmannen etter å ha gjort store feil i første omgang.

Mikaela Shiffrin leverte imidlertid en omgang til forventningene, og lå bare to tideler bak den italienske lederen.

– Det er jo selvfølgelig kjempegøy. Herregud! Det er ikke hver dag du ligger på fjerdeplass i et OL. Så det er veldig kult, men det er en omgang til. Jeg håper at jeg greier å sette det sammen til andre omgang også, sa Mowinckel til TV 2 etter løpet.