– Det har vært en vanskelig periode, sa han da TV 2 møtte ham utenfor Sky-bussen onsdag formiddag.

Et enormt pressekorps hadde tatt oppstilling for å få en kommentar fra Froome før den første etappen av Ruta del Sol i Spania.

Astmasmell
Han har tilbragt det meste av tiden i Sør-Afrika etter at bomben smalt i desember. Da ble det kjent at han under Spania Rundt i september hadde avlagt en urinprøve som viste for høye verdier av astmamedisinen Salbutamol.

– Dette var ment å være en konfidensiell prosess, som ble gjort offentlig. Vi har gjort vårt beste for å løse saken. Og jeg har fokusert på å trene og gjøre meg klar til sesongen, forteller han.

Ifølge Team Sky viste urinprøveSn en konsentrasjon på 2000 nanogram per milliliter (ng/ml) salbutamol. Wada tillater en konsentrasjon på 1000 nanogram per milliliter.

– Massiv støtte
Ettersom salbutamol er et særskilt stoff blir ikke Froome midlertidig suspendert mens UCI behandler saken.

Mange, deriblant Alexander Kristoff, mener imidlertid at det hadde vært det beste for sykkelsporten om Froome holdt seg unna ritt inntil det foreligger en avgjørelse.

– Det er mye feilinfo der ute og mange meninger fra folk som ikke kjenner saken godt nok. Når alle fakta kommer på bordet, så vil de se dette fra min side, er svaret fra Froome - som hevder at han har fått massiv støtte.

– Dette er en vanskelig sak for alle: For fansen og for de andre rytterne. Men støtten jeg har fått har vært utrolig, og til stor hjelp gjennom en vanskelig tid.