FIKK GULLET: Johannes Høsflot Klæbo fikk det synlige beviset på at han er olympisk mester i sprint under medaljeutdelingen onsdag. Nå gjenstår det å se om unggutten skal kjempe om mer edelt metall.
FIKK GULLET: Johannes Høsflot Klæbo fikk det synlige beviset på at han er olympisk mester i sprint under medaljeutdelingen onsdag. Nå gjenstår det å se om unggutten skal kjempe om mer edelt metall. Foto: Poppe, Cornelius

Klæbo usikker på om han går OL-distanse

Nybakt OL-mester Johannes Høsflot Klæbo er usikker på om han bør gå femmila. Fra før er det klart at han ikke stiller til start på fredagens 15 kilometer.

Tirsdag herjet trønderen på OL-sprinten og tok et klart gull. Klæbo har hittil gått de to første langrennskonkurransene i Pyeongchang, men han blir ikke å se på 15-kilometeren i fri teknikk.

Ikke bestemt seg
Det samme kan skje når det skal kjempes om medaljer på den klassiske 50-kilometeren på OLs nest siste dag.

– Jeg håper på stafett og lagsprint. Så får vi se, sier Klæbo til Adresseavisen på spørsmål om hvilke av de resterende distansene han ser for seg å gå.

– Jeg tror fem mil er for langt for meg, legger han til.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland vil ikke si for mye om et mulig laguttak til OLs siste distanse for langrennsgutta.

– Vi tar uttaket til femmila når den tid kommer. Nå holder vi fokus mot neste øvelse. Johannes får hvile noen dager, så skal vi se etter hvert, sier Hetland.

Slet med å sove
Torsdag kveld lokal tid fikk Klæbo det synlige beviset på at han ble olympisk mester på sprint. Klæbo forsøkte å holde maska på toppen av premiepodiet i OL-byen Pyeongchang, men ble blank i øynene og måtte trekke noen dype pust etter å ha fått medaljen rundt halsen.

– Dette er stort. Man har bare sett det på TV og drømt om det. Det å få stå der med nasjonalsangen, det betyr mye. Det er dette man har jobbet for. Det betyr alt, sa Klæbo da han møtte pressen med den glinsende gullmedaljen hengende foran brystkassa.

Oppladningen til medaljeseremonien tok han over sjakkbrettet i innbitt konkurranse med lagkameraten Emil Iversen. Det viste seg at det var en fordel å være olympisk mester.

– Ja. Jeg tapte i går og vant i dag. Da er jeg strålende fornøyd, gliste Klæbo.

Strålende fornøyd var han også med å bli olympisk mester som 21-åring, i løpet «alle» har forventet at han skulle vinne.

– Det er i hvert fall det største jeg har gjort i karrieren min. Og det er denne seieren jeg har jobbet mest for. Det skal jeg ta med meg videre. Det er noe spesielt med første OL-gull, sa Klæbo til NTB.