Den første kombinert-konkurransen i OL ble en skuffelse for det norske laget med en fjerdeplass til OL-debutanten Jarl Magnus Riiber som beste mann. Nå har Oslo-gutten lagt slagplanen for hvordan han skal ta steget opp på pallen når storbakkerennet går.

– Hoppingen er min styrke, så jeg håper på at forholdene nå blir mer stabile. Hvis jeg greier å hoppe så bra på trening at juryen blir tvunget til å kjøre med lav fart i rennet, så er det en stor fordel for meg. Det kan være med på å gi meg det forspranget jeg trenger i sporet, sier Riiber til TV 2.

Skulderoperasjon ga løft

Supertalentet har hatt mye motgang i karrieren, og slet lenge med en skulder som stadig gikk ut av ledd. Den fikk han operert rett før VM i Lahti i fjor. Det har gjort at han har fått trent mye langrenn.

– I den perioden jeg gikk med armen i fatle ble det mye rulleski. Vi dro på et høydeopphold med Olympiatoppen der det ble skikkelig trøkk. Jeg tror aldri jeg har trent så mye som jeg gjorde da. Det ble noen hissige treningsøkter, forteller Riiber.

For selv om styrken er i hoppbakken, så er det ingen tvil om at unggutten stadig har blitt bedre i langrenn. Den gode oppkjøringsperioden ble dessverre ødelagt med sykdom i sesongstarten.

– Skuldra er så god som ny. Jeg var i helt rått slag rett før vinterstarten, og trippa etter å komme i gang på Beitostølen. Men så snudde det helt feil vei. Jeg ble sjuk, og var ute tre uker. Da var langrennsformen helt borte, forteller han.

Men motgangen stoppet ikke der.

Trodde OL røyk

– Etter jul kom jeg i bra slag igjen, så fikk jeg influensa, og et nytt tilbakeslag. Da lå jeg hjemme og grein og trodde at OL hadde røket der. Så plutselig å stå her og bli nummer fire en måned etter det, synes jeg er ganske kult, sier han.

For med alle tilbakeslagene har han fortsatt mye å gå på formmessig i langrennssporet. OL-løpet var et av de beste han har gjort i år. Og han mener det fortsett er prosenter å hente.

– Sånn som pila har pekt så har jeg blitt bedre og bedre for hver eneste hardøkt. Så jeg tror jeg har mye å glede meg til, også etter OL. For jeg føler jeg blir sterkere og sterkere så lenge jeg holder meg frisk.