Riiber tapte kampen om medalje

Fjerdeplass for Jarl Magnus Riiber i OL-debuten etter fartsfylt avslutning.

Se avgjørelsen falle i kombinertrennet i Sportsnyhetene øverst på siden!

Jarl Magnus Riiber var med i medaljekampen som del av en kvartett i front, men i den siste bakken før mål måtte 20-åringen kapitulere.

Misset pallen
Rykket fra tyskeren Eric Frenzel ble for mye å takle for Riiber, som også måtte slippe Akito Watabe og Lukas Klapfer.

– Det var egentlig sykt gøy frem til vi kom ut på sisterunden. Da var jeg egentlig litt ferdig etter det nest siste støtet til Frenzel opp langbakken. Det tok på fælt, sier Riiber til Eurosport.

Frenzel kunne paradere i mål og strekke armene til værs for sitt andre OL-gull på rad i samme øvelse. Watabe kapret sølvet foran Klapfer. Riiber måtte ta til takke med den første og sure plassen utenfor pallen.

– Han kom så sliten, så sliten i mål. Selv om han fikk den sure fjerdeplassen, så synes jeg at han på en måte skal være fornøyd med sin debut i OL. Jeg synes at han gjennomfører en god konkurranse, sa Magnus Moan i TV-stua.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet til Jarl, egentlig. Han gjør en god konkurranse og er med nesten helt inn. Det er lite å klage på der, sier kombinerttrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Ikke telemarknedslag
Utgangspunktet etter hopprennet var meget godt for Riiber. Han lå på andreplass etter et solid hopp, men lot seg likevel irritere litt av at han ikke satte telemarknedslag og fikk med seg enda flere sekunder til langrennet.

– Da kunne jeg faktisk gått hardere fra start. Jeg følte meg såpass bra. Frenzel og Akito i toppform går fort på ski. Jeg hang bra med. Hadde jeg hatt 30-40 sekunder på dem, tror jeg at det kunne gått helt inn og spart til spurten. Jeg får skjerpe meg til storbakken og sette et skikkelig nedslag, sier Riiber.

Espen Andersen startet på sjuendeplass, men endte på tiendeplass etter langrennet. Jørgen Graabak og Jan Schmid endte på henholdsvis 18. - og 25. plass.