Cavendish med kjærlighetserklæring på Valentine´s day: – Jeg elsker deg, Edvald!

Edvald Boasson Hagen trenger all kjærlighet han kan få etter en trøblete januar.

Først hadde han lungebetennelse. Så måtte han operere ut en betent galleblære. Oppkjøringen til årets sesong har vært alt annet enn problemfri for Dimension Data-rytteren.

Det har Mark Cavendish merket seg.

– God bedring, kompis! Jeg gleder meg til å se deg igjen. I love you, sier briten til sin gode venn via TV 2.

– Hell i uhell!
Han er imidlertid ikke så bekymret for Boasson Hagen.

– Han trener så mye, så han har hatt godt av å slappe av litt. Dette er hell i uhell, mener Cavendish.

Sommerens etappevinner i Tour de France har blitt tvunget til å utsette sesongstarten etter alle problemene. Men i dag - onsdag - sykler han sitt første ritt i 2018. Da starter Algarve Rundt i Portugal.

– Jeg er frisk og rask, melder Boasson Hagen til TV 2 når vi treffer ham på Gardermoen før avreise. Før han retter på seg selv.

– Eller, vi får se hvor rask jeg er. Jeg føler meg i alle fall frisk, sier han og ler.

Klassikerne i fare?
– Det er aldri ideelt å være syk og skadet i oppkjøringen til sesongen, men jeg hadde trent mye før problemene startet. Det skal bli godt å komme igang igjen. Etter planen skulle jeg allerede vært igang, men jeg har ikke følt meg klar før nå. Selv om jeg ikke har de største forhåpninger, så gleder jeg meg til å se hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, forteller Boasson Hagen.

Hans store mål denne våren er Flandern og Paris-Roubaix. Spørsmålet nå er om han har en god nok base til å prestere i de rittene.

– For 99.9 prosent av rytterne så ville en slik periode påvirket innsatsen i klassikerne, fordi det ikke er nok tid. Men for Edvald så vil jeg være forsiktig med å si noe slikt, sier, Roger Hammond, sportsdirektør i Dimension Data.

– En dag vil han vinne en klassiker. Jeg vil være med ham når han gjør det, sier Cavendish.