TATT AV VINDEN: Jørgen Graabak fikk de dårligste forholdene av alle, og var sjanseløs før langrennsdelen av kombinertkonkurransen.
TATT AV VINDEN: Jørgen Graabak fikk de dårligste forholdene av alle, og var sjanseløs før langrennsdelen av kombinertkonkurransen. Foto: Pedersen, Terje

Graabak slakter Pyeongchang: – De kan ha OL i bob og isdans

Jørgen Graabak skuffet etter å ha blitt offer for vindforholdene.

Den olympiske mesteren fra storbakken i Sotsji landet på kulen etter å ha fått de dårligste forholdene av samtlige i hopprennet.

– Jeg skal ikke starte før i morgen, så jeg har god tid til å prate med med media, spøkte Graabak da han kom gjennom intervjusonen i hoppbakken.

På spørsmål om arrangøren kunne gjort noe annerledes, fyrer han løs mot OL i Pyeongchang.

– Dette er nesten den beste omgangen (vindmessig) vi har hatt her. Det sier egentlig alt om den plassen her. Det er synd i et OL at det virker som at alle grener blir påvirket av været, og det er ikke noen overraskelse. Vi visste det da vi kom hit, og var forberedte på det, men det er synd når du ser at snowboarderne får for lite fart i motvinden, utfor og slalåm blir utsatt, i langrenn er det mye vind, i hoppbakken er det mye vind. I Pyeongchang kan du ha OL i bob og isdans, sier Graabak til Adressa.

Måtte være heldig
Graabak startet over to minutter bak Franz-Josef Rehrl fra Østerrike som overraskende vant rennet foran Jarl Riiber.

– Vi visste vi måtte hoppe godt, gå godt på ski, og være heldige med startnummeret for å kunne kjempe om medaljer i OL. Og i dag var ikke jeg og Jan Schmid de som var heldigst med forholdene. Sånn er det bare. Vi måtte ha gjort kjempegode hopp for i det hele tatt være i nærheten av medaljer. Og mitt hopp var helt OK, men ikke så dårlig at jeg skulle ha havnet på kulen, sier en oppgitt Graabak.

I langrennsdelen gikk trønderen seg opp frem plasser, men måtte likevel innse at de første konkurransen i OL ble en skuffelse.

– Når man trener i fire år for å komme hit og kjempe om medaljer, så får man ikke sjansen. Da er det ikke bare skuffelse, man blir forbannet, sier Graabak til TV 2.

– Det er ikke i motgang at det er vanskelig å motivere meg. Jeg kommer til å komme til storbakken med ny glød.

Slett arbeid
Kombinerttrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen skyter også fra hoften i kritikken av arrangøren. Han mener juryen gjorde en "slett jobb" under hopprennet.

– Jeg synes det er helt forferdelig at juryen setter den vindkorridoren sånn de gjør, som ender med at de setter to av de tre største medaljefavorittene helt ut av spill i hopprennet. Det er noe av det kjedeligste jeg har vært med på på idrettsbanen, sa Ingebrigtsen ifølge NTB.

– De satte vindkorridoren altfor åpen, slik at de tillot utøverne på slutten å hoppe med lav fart uten at det var oppdrift i bakken. Da er de helt sjanseløse på å nå de lengdene de måtte ha for å være med å leke her.