BIG IN KOREA: Allerede har snowboarderne mange merkelige opplevelser fra OL, og lekene er jo såvidt i gang!
BIG IN KOREA: Allerede har snowboarderne mange merkelige opplevelser fra OL, og lekene er jo såvidt i gang! Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix.

Snowboardguttas sykeste Korea-opplevelser: – Jeg stod der med buksen på knærne

Sør-Korea har allerede bydd på mange merkelige opplevelser for de norske snowboardgutta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Korea føles akkurat så langt hjemmefra som det faktisk er.

Toalettsetene har varme, med ulik type intimspyling. Det er umulig å forstå hvilket potetgull som smaker hva, og fuskepelsen har helt klart fått en ny revolusjon.

– Alt er pakket inn i plast

De norske snowboardgutta havner ofte i rare situasjoner, og Korea har allerede satt sine spor.

– Vi har jo sett mye rart, men noe av det rareste tror jeg er at hele stedet vi bor på er pakket inn i plast. Jeg tror han som eier det skal selge stedet etter OL, så bord og alt er pakket inn i plast. Du kan ikke bruke ovnen og sånn. Det er veldig spesielt, forteller Mons Røisland til TV 2.

Dette var før 21-åringen var så uheldig å brekke brystbenet, og ble tvunget til å se OL fra sidelinjen.

Ståle Sandbech har sansen for hvor blide koreanerne er, og hvis du følger Rykkin-gutten på sosiale medier har du kanskje fått med personen han trekker frem.

– Jeg tror det rareste er en fyr vi måtte på åpningsseremonien. Han hadde så sjukt mye energi, og var helt crazy. Treneren min er fin han, men jeg skulle gjerne hatt han fyren der med meg på start for å peppe meg opp, ler han.

Måtte blotte seg for lagkamerat

Marcus Kleveland er den yngste i troppen, men etter at han fylte 18 år trodde han at ting skulle bli litt friere. Ikke i Sør-Korea.

– Nå er jeg jo blitt 18 år, men her i Sør-Korea er det tydeligvis litt spesielle regler. For da jeg ble valgt ut til dopingkontroll fikk jeg ikke gå alene, så Ståle måtte være med meg inn. Så da stod jeg der, med buksen på knærne foran han. Det var veldig rart, smiler Kleveland.

Torgeir Bergrem er enig med Sandbech, men trekker også frem de musikalske evnene lagkamerat Røisland rakk å vise frem i Korea.

En liten smakebit får du HER.

– Det må være han fyren på åpningsseremonien ja. Ellers var det også ganske rart at Mons fikk seg en saksofon, som han plaget oss med hele tiden. Vi fikk så sykt mye klager, men etterhvert klarte han faktisk å spille såpass bra at det var litt behagelig å høre på. Hopperne bor rett ved siden av oss, og de sover jo så lenge. Så han fikk streng beskjed om å ikke spille tidlig på morgenen, forteller Bergrem.

Laget hemmelig konto til kompisen

I tillegg til rare opplevelser i Asia er snowboarderne kjent for å gjøre ting litt utenom det vanlige.

For halvannet år siden fant Sandbech ut at han skulle opprette en hemmelig instagram profil, uten at Bergrem visste om det.

Grunnen er at Bergrem sover over alt, når som helst.

– Jeg visste jo ikke om kontoen før lenge etterpå. Ståle har jo tatt bilder av meg over alt, og lagt ut på denne kontoen. Det verste er jo at han får tilsendt bilder fra hele verden, av folk som tar bilder av at jeg sover. Målet hans er jo at denne kontoen skal få flere følgere enn den ordentlige instagram-kontoen min. Så det har Ståle det veldig gøy med da, ler han.

– Hva er det rareste stedet du har sovnet på tror du?

– Altså, jeg kan sove hvor som helst. Jeg kunne sikkert lagt meg ned her i mixed zone, og sovnet. Hvis jeg har tid til overs, og jeg kan sove, da sover jeg. Jeg har sovnet på utesteder også. Ikke noe problem, sier 26-åringen.

SLEEPY TORGEIR: Og lagkameratene koser seg.
SLEEPY TORGEIR: Og lagkameratene koser seg.

I skrivende stund har SleepyTorgeir 2602 følgere, mens Bregrems egen konto har over 50.000 følgere.

Så Sandbech forteller at han trenger hjelp for å nå målet sitt.

– Jeg får tilsendt en del bilder, men jeg trenger flere! Så det kan du oppfordre alle til - å sende meg bilder hvis de ser Torgeir Bergrem sove et sted. Jeg har ikke vært så god til å oppdatere kontoen her i OL, så her er det bare for alle å knipse, sier han og gliser.

Sleepy Torgeir fotografert. FOTO: Instagram
Sleepy Torgeir fotografert. FOTO: Instagram