Aleksander Aamodt Kilde var kanskje Norges største medaljehåp i den alpine kombinasjonen, men 25-åringen endte over ett og et halv sekund bak tyske Thomas Dressen etter utfordelen.

– Føler meg litt felt av forholdene

Det gir dermed et fryktelig vanskelig utgangspunkt foran slalåmdelen.

– Jeg håper bare at spesial-utforen blir en rettferdig konkurranse. Det er litt kjedelig når de presser gjennom et renn i dag. Samtidig skjønner jeg at de gjør det, for det er et tett program, sier Kilde til TV 2.

– Men du syns egentlig at det ikke burde blitt kjørt i dag?

– Nei, jeg vil ikke si at det ikke burde. For plutselig kunne jeg fått gode forhold, og da hadde jeg stått med en annen følelse. Jeg følte jeg traff greit underveis, men så merker jeg i midten at jeg får en vindkule. Da går tiden. Så akkurat nå føler jeg meg litt felt av forholdene, understreker han.

Kilde får støtte av lagkamerat Aksel Lund Svindal - som ligger på andreplass, sju hundredeler bak Dressen.

– Jeg tror nok Aleks har litt rett når han sier at de presser gjennom et renn i dag, men det er jo noen dager siden vi har gjort noe nå. Vi kan jo ikke holde på å utsette renn evig, for jentene skal kjøre også. Men det er ingen tvil om at det ikke er like forhold for alle - så får andre avgjøre om det er rettferdig når det ikke er likt, sier Svindal til TV 2.

Har ikke trent slalåm på to år

Lund Svindal var kun sju hundredeler bak Dressen etter utfor, men har etter oppvarming bestemt seg for å stå over slalåmdelen.

For OL er ikke tiden å risikere å ødelegge kneet nok en gang.

– Det er over to år siden jeg trente slalåm sist. To kneoperasjoner siden, for jeg har rett og slett ikke tålt det etter det. Så jeg skal stikke opp og prøve å kjøre noen svinger nå, men jeg vil ikke risikere noe fremover, sa Svindal etter utfordelen.

Torsdag er det klart for spesial-utfor. En konkurranse 35-åringen selv mener kan gå meget bra.

– Jeg har høy fart i partier av løypen, så det lover ganske bra. Jeg tror jeg har en god sjanse i spesial-utfor, avslutter han.