Det norske curling-paret fikk bank i bronsefinalen

Det ble en sur fjerdeplass for Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten.

Den norske medaljedrømmen i mixed double curling ble knust av det russiske laget i tirsdagens bronsefinale med 4-8.

Norge lå tre poeng bak før den siste omgangen, og det ble som ventet en umulig oppgave for samboerparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten.

– Det er ganske trist, men sånn er det. Russerne er litt skarpere enn oss, og da ble det fjerdeplass. Vi bet godt fra oss i starten og kom oss litt tilbake, men i sjuende omgang var det dessverre noen sjanser vi ikke tok vare på. Da blir det veldig, veldig vanskelig, sier trener Thomas Løvold til TV Norge.

Nedregotten og Skaslien tapte også mot det russiske laget i grunnspillet og klarte åpenbart ikke å knekke koden mot curlingekteparet Aleksandr Krusjelnitskij og Anastasia Bryzgalova. Russerne startet sterkt med meget presist spill og ledet 3-0 etter to omganger i bronsekampen.

I tredje omgang spilte det norske laget glimrende med sine tre siste steiner, og de klarte å ta hjem to poeng i en viktig fase av kampen. Russerne slo imidlertid tilbake i den fjerde omgangen, mye takket være norsk slurv mot slutten. Nedregotten og Skaslien sendte sine to siste steiner for kort, og Krusjelnitskij og Bryzgalova kunne kontrollere inn til en 5-2-ledelse.

Norges par var ikke klar for å gi opp, og i den femte omgangen klarte de nok en gang å slå tilbake på et kritisk punkt. En glitrende «take-out» med siste stein sørget for 2-0-seier i omgangen og redusering til 4-5.

Nerver?
I den sjette omgangen var russerne tilbake på sporet, men de bommet grovt da de skulle forsøke å punktere kampen ved å sikre tre poeng med siste stein. Krusjelnitskij fyrte av en hard stein som slo ut samtlige steiner i boet, men den ble liggende igjen og sikret ett poeng.

I neste omgang feilet Nedregotten da han skulle forsøke å trekke inn med den siste steinen og legge seg mellom fire russiske steiner. Russerne vant omgangen 1-0 og ledet 7-4 før den avgjørende omgangen.

– Er det mulig? meldte Skaslien til Nedregotten i Gangneung etter en kjempebom i nest siste omgang.

Der gikk det som det måtte gå for Norge mot et såpass rutinert og sterkt lag som Krusjelnitskij/Bryzgalova. Verdensmesterne fra 2016 klarte i tillegg å stjele poeng i siste omgang og kunne juble for OL-bronse.

Vendepunkt
Nedregotten og Skaslien har tidligere i mesterskapet forklart at de har slitt siden OL-arrangøren begynte å pusse curlingsteinene med sandpapir for å få dem til å curle mer. Det skjedde rett før Finland-kampen, der Norge måtte ha ekstraomgang for å vinne, og siden har det vært en vanskelig OL-reise for paret.

De stiller for øvrig med litt andre forutsetninger enn de beste motstanderne, som er heltids curlingspillere og har både mer økonomisk støtte og mer tid til å trene.

Mixed double curling er helt fersk OL-gren i 2018 og kommer også på programmet i vinterlekene i Beijing om fire år.