MENER MIXED DOUBLES FORTJENER OL-PLASS: Sportssjef Thomas Løvold. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix.
MENER MIXED DOUBLES FORTJENER OL-PLASS: Sportssjef Thomas Løvold. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix.

– Det får stå for hans regning

Dagen før bronsefinalen gikk landslagskollega ut og sa at grenen deres ikke fortjener plass i OL. Det er sportssjefen og utøverne uenige i.

– Personlig synes jeg egentlig ikke noe om det som OL-idrett ennå. Jeg synes den kunne vært det om fire år. Det kom litt brått, og den kunne vært prøvegren denne gangen.

Det sa Christoffer Svae til NTB mindre enn 24 timer før Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien skulle kjempe om bronse i den nye OL-grenen.

– Det er litt sånn «hurra meg rundt»

Etter nederlaget mot OAR tok de til motmele mot Svae.

– Det får stå for deres regning. Jeg er ikke enig i det. Jeg er totalt uenig. Du ser spillet her ute nå. Det som har blitt prestert hele uken er veldig, veldig bra, sier Thomas Løvold til TV 2 og flere andre norske media like etter bronsefinalenederlaget.

– Det vi kommer til å se er at det kommer til å bli mer og mer spesialisering. Mixed doubles er et litt annet spill. Og man er gammel curler, ser det kanskje litt rart ut. Man koster sin egen stein og så videre. Det er litt sånn «hurra meg rundt». Men når man har jobbet litt med det, så har det kommet opp på et veldig høyt nivå, fortsetter han.

– Han får prøve å stille opp i NM, så får vi se hvordan det går!

Svae, som selv har OL-sølv i «ordinær» curling fra 2010, pekte blant annet på at nivået var lavt og at enkelte nasjoner, som Sverige, ikke kunne stille opp.

Nedregotten svarer diplomatisk, men enig med Svae er han ikke.

– Det må de som har sett på få vurdere, tenker jeg. Om det har vært morsomt, bra med TV-seere... Men det har vært bra trøkk i hallen her, da, så det ser bra ut. Det er mange som er interesserte, forteller han.

– Det må være Svae sine ord. Han får prøve å stille opp i NM, så får vi se hvordan det går!