Maren Lundby tok Norges andre gullmedalje i Pyeonghang-OL da hun hoppet til gull i Alpensia-anlegget mandag.

Lundby leverte et fantastisk hopp i finaleomgangen på 110 meter - og det var ingen tvil om seieren.

Men det skjedde mye i dagene og timene før gullet var et faktum. Jermund Lunder, Lundbys trener, forteller om dramaet i kulissene.

– Jeg fikk ut det verste oppe i tårnet. Først satt jeg meg ned. Så måtte jeg legge meg ned. Jeg la meg på ryggen og kikket opp på snøen som falt.

– Hva tenkte du da?

– Jeg var så sliten. Jeg var så forferdelig sliten, for denne dagen har vært helt jævlig. Det har vært så mye opp- og nedturer. Jeg ble litt nervøs. Det ene er favorittstempelet hun kom med. Det måtte hun takle. Hun hoppet et kjempehopp i går, men falt. Da trodde jeg korsbåndet røk, for det så slik ut fra der jeg sto. Det var en kjempenedtur, men da hun reiste seg ble jeg glad igjen. Så kom beskjeden at hun hadde slått seg i hoften. Det var en ny nedtur. Da vi kom i bakken i dag dobbeltsjekket vi utstyret. Det viste seg at den ene skoen var knekt. Servicemennene gjorde en kjempejobb. De hadde reservedeler. De sagde skoen ned og satte på deler. Det gikk bra, men det kunne gått galt om det ikke hadde sjekket det, forteller han.

– Det er bra de passer på meg, smiler gullvinneren Lundby.

– Jeg ble veldig lettet over at de merket det. Jeg hadde aldri tenkt over å sjekke det selv, fortsetter hun.

Det var en svært rørt trener som pratet med mediene etter gullet. Han mener måten Lundby har taklet de siste hendelsene de siste dagene viser at hun fortjener gullet.

– Det er det som kjennetegner en olympisk mester. Hun sto gjennom den krigen det er å komme seg til toppen av seierspallen, sier en rørt Lunder.

– Hun har vist potensialet sitt ofte. Vi visste hun kunne kjempe om seier, men hun har også vært veldig ustabil. Om hun vant den ene dagen hadde vi aldri noen sikkerhet om det skulle gå bra andre dagen, sier han.

Hun vant med 264,6 poeng, nøyaktig 12 poeng foran Katharina Althaus. Lundby forteller hvordan hun jobbet mentalt før hopprennet.

– Det var bare et vanlig hopprenn i dag også. I min verden klarte jeg å gjøre det til det. Det føltes ikke bra i førsteomgang, men på andrehoppet hadde jeg en veldig god følelse på toppen. Det var helt rått å fly over den grønne linjen, sier Lundby til rettighetshaver Eurosport.