Nytt skøytegull til Nederland – Njåtun på 7.plass

Skøyteløper Ida Njåtun gikk inn til 7.-plass på 1500 meter i OL. Nederlandske Ireen Wüst sikret gullet foran japanske Miho Takagi.

7.PLASS: Ida Njåtun gikk inn til 7.plass under mandagens 1500 meter i Pyeongchang. Foto: Petr David Josek

Dermed forbedret Njåtun sitt resultat fra Sotsji-OL med fem plasseringer. Wüst tok gullet med tiden 1.54,34. Hun var 0,2 sekunder foran japanske Takagi, som har dominert stort i verdenscupen denne sesongen. Bronsen gikk til nederlandske Marrit Leenstra med 1.55,26.

Ida Njåtun noterte 1.56,46 i par med kinesiske Hao Jiachen, men hun var aldri truet i kampen om parseieren. Njåtun gikk et jevnt løp, men tapte hele tiden på løperen som var i ledelsen. En sisterunde på 32,2 sekunder var heller ikke helt topp.

27-åringen fra Asker drømte selvsagt om en OL-medalje. Hun virket direkte misfornøyd med løpet sitt selv om hun forbedret sin personlige lavlandsrekord på distansen med 4/100 sekund.