Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NBC-kommentator Katie Couric har fått nederlenderne på nakken etter et svært mislykket forsøk på å forklare landets dominans på skøytebanen.

– Det kommer kanskje ikke så overraskende at nederlenderne er veldig, veldig gode på skøyter. Alle unntatt fem av de 110 medaljene de har vunnet har vært på skøytebanen, sa Couric under åpningsseremonien.

Så begynte det å gå galt.

– Hvorfor er det så gode? spør dere kanskje dere selv. Fordi skøyter er et viktig transportmiddel i en by som Amsterdam, som ligger på havnivå. Som dere all vet, har de mange kanaler som fryser om vinteren. Så lenge disse kanalene har eksistert, har nederlenderne skøytet på dem for å komme seg fra sted til sted, kjøre om kapp og ha det moro, forklarte Couric ifølge Washington Post.

Det førte naturlig nok til enorm respons i sosiale medier. Spesielt fra nederlendere som ikke helt kjente seg igjen i Courics forklaring.

Vitsene om trafikkaos på skøyter var mange:

Noen sender også et stikk til Donald Trump:

Folk fra andre land lot seg også inspirere:

Det hører med til historien at Nederland i skrivende stund har sikret seg sju skøytemedaljer så langt i Pyeongchang-OL. Tre gull, to sølv og to bronse, men det er lite sannsynlig at de kommer som en følge av massiv skøyting i Amsterdams kanaler.

Nederlenderne kan uansett kose seg med mange medaljer, og ha det moro med Courics kommentarer: