WHISKEYPAPPA: Faren til Erlend Bjøntegaard ladet opp til skirenn med en kork brunt brennevin.
WHISKEYPAPPA: Faren til Erlend Bjøntegaard ladet opp til skirenn med en kork brunt brennevin. Foto: Pedersen, Terje

Pappa Bjøntegaard måtte alltid ha en kork whiskey før frokost..

Pappaen til Norges håp på dagens jaktstart i skiskyting, Erlend Bjøntegaard, var også skiskytter. Han hadde noen merkelige (u)vaner...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sigvart Bjøntegaard, pappaen til Erlend som ligger på 5. plass foran jaktstarten mandag, er på plass i Pyeongchang. Og han gleder seg til å se sønnen kjempe om gull:

– Ja, det kan jo bli alt fra gull til ingenting. Men Erlend har denne sesongen fått såpass selvtillit at han kan kjempe om medaljer. Han har oppdaget at han faktisk er like god som de andre. Jeg tror at han har kontroll på nervene og har ro i seg til håndtere vinden.

– Du var jo også skiskytter og var på landslaget, men var vel litt mer engstelig?

– Neeiii, var jeg det da? Jeg var vel kanskje litt redd for å bli syk.

– Og da kan jeg kanskje rippe opp i da du var med meg som ekspert, da jeg jobbet i NRK radio, til VM i skiskyting i Minsk?

– Jeg husker det, ja.

Dette skjedde altså langt tilbake i det forrige århundret, vi to delte hotellrom og på morgenkvisten våknet jeg av den lyden når du åpner en brennevinsflaske for første gang. Jeg ser at Sigvart sitter i senga og heller i korken og hiver innpå. Jeg spør hva han holder på med. Han forklarer at han alltid tar en kork før frokost når han er utenlands for å drepe bakterier. Han var redd for å bli syk.

– Litt av noen vaner, brunt brennevin før frokost?

– Ja, men det hjelper med en kork whiskey, det er jeg overbevist om. Men, jeg tror faktisk det var Larsen-konjakk jeg hadde med i Minsk da vi var der.

– Men, var dette vanlig da du var landslagsløper?

– Vanlig var det vel ikke, men under et junior-vm i Tyskland var jeg småsjuk og da gikk det nok ei flaske whiskey på noen dager. Jeg skjøt bra, men gikk ikke så fort.

– Er dette noe å anbefale Erlend før han skal i aksjon?

– Nei, han får gjøre som jeg vet Ole Einar gjorde, kun gurgle en kork, så får jeg eventuelt ta en «liten en» etter rennet.

ernst@tv2.no