FORSKJELLSBEHANDLET: Anna Gasser i aksjon i slopestylefinalen natt til mandag norsk tid.
FORSKJELLSBEHANDLET: Anna Gasser i aksjon i slopestylefinalen natt til mandag norsk tid. Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP
Austria's Anna Gasser competes in a run of the women's snowboard slopestyle final event at the Phoenix Park during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 12, 2018 in Pyeongchang.  / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
Austria's Anna Gasser competes in a run of the women's snowboard slopestyle final event at the Phoenix Park during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 12, 2018 in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV Foto: Kirill Kudryavtsev

Stjerne raser etter skandalefinale: – Vi blir forskjellsbehandlet

Østerrikske Anna Gasser (26) var en av favorittene til OL-gull. Hun forstår ikke hvorfor storslalåm utsettes på grunn av vind, men ikke snowboard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få OL-reaksjoner i TV-stua og vårt livesenter her!

Kvinnenes slopestyle-finale ble en parodi, og en av dem som mislyktes var forhåndsfavoritt Anna Gasser.

– Det var veldig vanskelige forhold, og det var helt bingo om du ble tatt av vinden eller ikke. Jeg syns ikke det var en rettferdig konkurranse, og jeg er skuffet over at arrangørene gjennomførte konkurransen. Sporten vår ble vist frem på en dårlig måte. En OL-finale må gjennomføres rettferdig, sier en forbannet Gasser til TV 2.

Føler seg forskjellsbehandlet sammenlignet med alpint

Storslalåm for kvinner skulle også blitt arrangert mandag formiddag, men ble utsatt til torsdag.

Snowboarderne forstår ikke hvorfor de ikke fikk samme muligheten.

– De må ha mulighet til å utsette konkurransen på grunn av dårlig vær. Utfor ble utsatt til torsdag på grunn av for mye vind, så hvorfor gjør de ikke det samme med oss? Jeg syns vi blir forskjellsbehandlet, sier hun.

– Er det uansvarlig å gjennomføre konkurransen i dag?

– Jeg mener det. Veldig mange falt, og det er et mirakel at ikke flere ble skadet. Jeg er veldig imponert over jentene som tok medalje, men mange fikk ikke vist hva de er gode for i dag, mener den østerrikske jenta.

Renndirektøren fnyser av kritikken

Renndirektør Roberto Morsei tar ikke til seg kritikken og mener utøverne selv hadde skyld i at de ikke klarte å lande triksene sine.

– Jeg så mange fall i løpet som jeg kan si var utøverfeil også. Kanskje noen hadde litt mer vind, men i den første omgangen var det greie forhold og det var da de fleste utøverne satte sin standard og beste omgang, sier han ifølge NTB.

Morsei sier de vurderte muligheten til å utsette rennet, men at værmeldingene for tirsdag ikke var bedre. Ifølge instruksene skal de fullføre øvelsen så lenge det ser like dårlig ut dagen etter.

– Som jury gjorde vi alt riktig, sier renndirektøren og mener konkurransen ikke var mer risikabel enn vanlig. Dette er en utesport, og må regne med vanskelige værforhold. Vi ville ikke skubbet noen inn i noe som ikke var sikkert, sier han.

– Vi fikk ingen forklaring fra arrangørene

Silje Norendal forstår heller ikke hvordan OL kan arrangeres uten mulighet for å flytte konkurransene på grunn av dårlig vær.

– Vi har ikke fått noen forklaring på hvorfor konkurransen ikke kunne utsettes. Alle forstod at vi ble sendt utfor uansett, og da måtte vi bare prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Konkurransen i dag er i alle fall et tydelig eksempel på at det må legges til rette for værdager for sporten vår. Det er livsfarlig med mye vind i slopestyle. Det er kjemperart at at det ikke ble flere skader i dag, sier Norendal til TV 2.

Hun forstår heller ikke hvorfor alpin-øvelsene flyttes, men ikke snowboard.

– Jeg er helt enig med Anna Gasser i at vi blir urettferdig behandlet, sammenlignet med alpint. Utfor er jo skummelt, men jeg mener det er mindre sikkerhetsrisiko i storslalåm enn i snowboard, mener Norendal.

– Tror du dere blir forskjellsbehandlet fordi dere er en yngre sport?

– Ja, kanskje. Rennlederen sa til meg at dette kan vise at vi trenger værdager i snowboard i fremtiden, men det hjelper veldig lite for meg. Dette er sannsynligvis mitt siste OL, og jeg ville ha en rettferdig konkurranse nå, understreker Norendal.

Heldigvis er ikke OL over for den tredobbelte X Games-vinneren. 24-åringen skal også kjøre big air 23. februar.