«Bronse-Sverres» kjæreste stolt etter nervedramaet: – Han har jobbet så hardt for det

Ingunn Trædal (25) fulgte kjærestens kamp om OL-medalje fra tribuneplass i Pyeongchang. Det ble et emosjonelt drama og kamp mot tårene.

Se dramaet i sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Sverre Lunde Pedersen sørget for norsk OL-jubel med bronsemedalje på 5000-meter skøyter søndag.

Det var Norges første OL-medalje på skøyteisen på åtte år, og osingen sørget dermed for en strålende start på mesterskapet for de norske herrene.

På tribunen satt hans kjæreste Ingunn Trædal, som innrømmer at det ble tårevått da kjæresten var i aksjon.

– Det var helt fantastisk. Jeg gråt stort sett hele løpet hans, men jeg gråt i hvert fall etterpå.

– Hva sa du da du møtte ham?

– Jeg vet ikke. Jeg er tom for ord egentlig. Jeg sa bare gratulerer og at det var fortjent, sier Trædal til TV 2.

– Ekstremt redd for at medaljen skulle ryke
I et utrolig dramatisk og jevnt skøyteløp, tapte Lunde Pedersen sitt parløp mot kanadiske Ted-Jan Bloomen med to tusendeler. Det måtte fotofinish til for å skille de to, og 25-åringen selv bekreftet overfor TV 2 at han var forbannet på seg selv etter målgang. Kjæresten fryktet også at tusendelene skulle frarøve Lunde Pedersens medalje.

– Han gjorde det så utrolig spennende med den fotofinishen med Bloomen. Jeg visste ikke om det kom til å skille mellom tredje og fjerde.

– Fryktet du at medaljen røk da det viste seg at han var bak?

– Jeg var veldig redd for det. Jeg var ekstremt redd for det. De var gode de siste som kom der også. Jeg tror jeg satt i min egen boble de siste minuttene der, sier hun.

Lunde Pedersens medalje er hans første i OL-sammenheng. For fire år siden ble han nummer fem på samme distanse i Sotsji. Kjæresten er stolt over pallplassen, og mener den er velfortjent.

– Han har jobbet så hardt for det, og han har vært på pallen jevnt gjennom hele sesongen. Det hadde egentlig vært trist om han ikke kom på pallen i dag, sier Trædal.