Klæbo: – Jeg er rett og slett for dårlig trent

Den norske sensasjonen nektet for at han var skuffet etter tangering av sesongens dårligste resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Krüger avgjorde herrenes skiathlon i Sportsnyhetene øverst på siden!

Alles øyne var rettet mot Johannes Høsflot Klæbo (21) etter ungguttens magiske sesong i verdenscupen, men trønderen maktet ikke å henge med på hardkjøret.

– Jeg har ikke noe å forsvar meg med. Det nordmennene gjør i dag … Vi kan ikke klage på noe. At de tapetserer pallen viser hvor rått det laget er. Så blir det min oppgave som sprinter å gjøre noe annet på tirsdagen, sier Klæbo til TV 2.

Tangerte sesongverste
Klæbo endte på tiendeplass etter at Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund sørget for trippel norsk medaljejubel i Pyeongchang.

Tiendeplassen er tangering av resultatet fra 15-kilometeren i Toblach like før jul, som også er det "dårligste" Klæbo har levert i verdenscupen denne sesongen.

21-åringen vant 30-kilometeren med skibytte på Lillehammer i starten av desember, men nekter å være skuffet over at han ikke klarte å henge med da hardkjøret startet i OL-debuten i tilsvarende øvelse.

– Man kan ikke være skuffet om man gjør sitt beste, har jeg hørt. Sånn er det. Det er noe annet i et OL. Slik som det ble gått i dag, skulle det mye til for at jeg skulle blitt med helt inn. Jeg er rett og slett for dårlig trent, sier Klæbo.

– Brutalt
Taktikken til de fleste konkurrentene var å riste av seg Klæbo før en eventuell spurt, for på oppløpet har Klæbo vist at det er nesten umulig å hamle opp med ham.

– Det artet seg brutalt. Det ble gått hardt fra starten. Niskanen satte fart å klassisken. Da var det bare å bite seg fast. Vi var seks mann, men ble samlet inn mot skibytte. Så ble det gått jevnt hardt store deler av skøytedelen. Da ble det rett og slett for tøft, sier Klæbo.

Den norske taktikken viste seg å fungere på perfekt vis. Først prøvde Holund å stikke av fra front, før Hegstad Krüger lyktes da han satte på turboen.

– Jeg kjente at det ikke gikk. Da var det bare å pakke sammen sakene, komme seg til mål og begynne å tenke på det som skal skje på tirsdag, sier Klæbo.

Og neste sjanse for Klæbo i OL er tirsdagens klassisk-sprint. Der er han kanskje den aller største favoritten - igjen ...