Denne feilen kostet Kleveland OL-gullet

Marcus Kleveland (18) var forbannet på seg selv etter at han mislyktes i slopestyle-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han var en av de største favorittene til OL-gull. Kanskje den aller største, etter å ha vunnet X Games-gull i Aspen to år på rad.

Men vinden i Sør-Korea spolerte førte til at nordmannen gjorde en kostbar feil på siste forsøk og endte på sjetteplass.

– Det er jævlig kjipt. På andre forsøk var jeg uheldig med vinden. Da tok den meg skikkelig, så jeg landet på kulen. På det siste forsøket hadde jeg jo fart, men da visste jeg ikke hvor langt jeg kom til å gå. Jeg tenkte at jeg kom til å gå lengre, men det gjorde jeg absolutt ikke. Så jeg feilberegnet og kom ikke helt rundt. En teknisk feil, og den jævla vinden. Jeg føler jeg hadde litt uflaks med forholdene, sier en tydelig skuffet Kleveland til TV 2.

Nordmannen reiste til Pyeongchang med favorittstempel, men mener det ikke hadde noen innvirkning på det skuffende resultatet.

– Jeg er kjempeskuffet, og forbannet på meg selv. Da jeg trynet på det siste forsøket var det noe aggresjon som fløt ut. Men jeg tenkte ikke så mye på presset, og hva alle andre syns. Jeg hadde bare lyst til å lande, og kjøre bra for min egen del, forklarer han.

Heldigvis for 18-åringen får han og de andre nordmennene en ny sjanse i big air 24. februar.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å ta revansje, og gjøre det bra i big air. Det er godt å tenke på at OL ikke er over. Samtidig er det så sinnsykt lenge til vi faktisk skal kjøre igjen. Jeg skulle gjerne begynt på trening der om et par dager, istedenfor å ha to uker her før det skjer noe, sier Dombås-kjøreren.

Kritisk til dømmingen

For de fleste var det en stor overraskelse at det amerikanske stortalentet Red Gerard (17) skulle ta gullet.

Kleveland er ikke enig i fordelingen av medaljene, men hyller amerikaneren for et smart valg.

– Red Gerard kjørte sykt bra. Han kjørte en helt annen linje enn alle andre. Samtidig mener jeg at Mark McMorris burde fått sølvet. Han hadde en desidert større vanskelighetsgrad på triksene sine enn Max Parrot, som faktisk tok sølvet, sier han.

– Burde McMorris vunnet?

– Tja, jeg vet ikke. Red skilte seg ut i mye større grad, og gjorde nok et smart valg der.

Torgeir Bergrem mener det var et fortjent amerikansk gull.

– Red er helt syk. Helt rå. Han er en liten amerikaner med et stort hjerte, men jeg var litt overrasket over at han faktisk tok gullet. Jeg hadde trodd at Marcus og Mark McMorris på de to første plassene. Men når det er sagt er det kult at Red vant. Det er bra for sporten vår at det er en fyr som han som vant, for han brenner virkelig for sporten vår, sier Bergrem.

– Marcus er gullkandidat i big air

Med en fjerde-, sjette og åttendeplass ble det en skuffende dag for de norske gutta.

I tillegg skadet Mons Røisland seg på trening før konkurransen, og mister resten av OL.

– Det er skuffende at det ikke ble noen norske medaljer. Vi hadde jo håpet på en i alle fall, men sånn er det. Det var vanskelig forhold med uforutsigbar vind. Det var veldig vanskelig å beregne vinden, og det ga jo utslag. Jeg hoppet både lengre, og kortere enn jeg trodde jeg skulle gjøre, sier Bergrem.

Samtidig mener han det er gode muligheter for norske medaljer i big air, om snaut to uker.

– Big air blir interessant. Jeg er bedre i big air, og Marcus er like god i begge disipliner. Så han er en gullkandidat i big air også, understreker 26-åringen.