– Jeg følte meg som en dieselmotor – uten turbo

Marit Bjørgen var fornøyd med OL-sølv. Nå mangler hun bare to gull på å bli tidenes vinterolympier sammen med Ole Einar Bjørndalen.

Se hvordan Kalla parkerte Bjørgen i videovinduet øverst på siden!

Marit Bjørgen spøkte med sin egen alder på pressekonferansen etter sølvet på lørdagens åpningsdistanse i OL og hevdet at hun var mer enn fornøyd med å ta sølv. Da løpet startet, slet hun bare med å henge med et relativt labert åpningstempo.

– Jeg er glad det gikk sakte på førsterunden.

– Ja, du så litt rusten ut?

– Du synes det, ja. He, he. Jeg følte meg som en dieselmotor - uten turbo, ler Bjørgen, som nå har endelig bestemt seg for å droppe sprinten.

Snart historisk

– Mitt neste løp blir 10 kilometer. Jeg har egentlig bestemt meg for det for lenge siden. Så får trenerne bestemme om det blir sprintstafett.

Med en rusten start som endte med sølvmedalje, så kan resten av mesterskapet se bra ut for Rognes-jenta. Nå mangler Bjørgen bare to gullmedaljer på å bli tidenes beste i vinter-OL og dermed tangere Ole Einar Bjørndalens åtte gull, fire sølv, og en bronse.

– Du mangler bare to gull på å ta igjen Bjørndalen. Det er to stafettgull det, så er du der?

– Trenger jeg bare vinne to stafetter? Det høres lett ut, ler Bjørgen.

– Tenker du noe på det?

– Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Vi kan eventuelt snakke om det etter OL.

– Men det er litt stas?

– Ja, litt stas er det, men vi venter med det, smiler hun.

– Jeg liker Charlotte

Bjørgen mener det ikke var nedtur at det var svenske Kalla som stakk av med seieren.

– Nei, helt ærlig. Jeg er veldig glad på hennes vegne. Charlotte er en god venninne av meg, og er like glad for at hun vant som om det var en av jentene på laget. Hun har tross alt bodd hjemme hos meg, så vi er gode venner, sier Bjørgen.

– Er dere litt like også?

– Tja, synes du det.

– Nei, jeg bare spør?

– Jo, vi er kanskje det.

Taktisk bom

Så godt kjenner de hverandre, at Bjørgen hadde en anelse om taktikken til Kalla. Likevel bommet hun da rykket fra svenskejenta kom.

– Von Siebenthal lå mellom meg og Charlotte da hun rykket, og da kom jeg ikke helt opp i ryggen hennes. Da fikk hun noen meter det ble vanskelig å ta igjen. Jeg prøvde hardt, men det ble for tungt. Det var mye vind også, så hadde jeg kunne hatt ryggen på Charlotte, så hadde det nok vært lettere.

Selv hadde hun en annen gullplan.

– Jeg hadde en plan om å kjøre hardt i den siste bakken på vei inn mot stadion. Men sånn ble det ikke.

Men det ble bare med sølvmedaljen denne gangen. Uansett var Bjørgen lettet over at det fungerte såpass bra som det gjorde.

– Det var godt å komme i gang. Jeg har nok vært litt usikker på hvor jeg stod før løpet, og Kalla har vært bedre enn meg i hele år, sier Bjørgen.