Dro rett i møte med trenere og smørere

De norske jentene bak Marit Bjørgen var sjanseløse på medaljene.

Se avslutningen i Sportsnyhetene!

Marit Bjørgen var fornøyd med å ta OL-sølvet på 15 kilometer skiathlon bak suverene Charlotte Kalla, men Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga var ikke i nærheten da medaljene ble delt ut i Pyeongchang.

Østberg måtte slippe mot slutten av nest siste runden og ble til slutt nummer elleve med nesten ett minutt opp til vinneren.

– Det er helt klart lov å forvente mer. Noen mener kanskje vi skal bli en, to, tre, og fire. Men så enkelt er det aldri i OL. Men man skal helt klart ha lov til å forvente mer. Vi må bare beklage, sier Flugstad Østberg til TV 2.

Rett etter målgang stimlet de norske jentene sammen for å prate sammen om hva som gikk galt med tre fjerdedeler av laget.

– Jeg tror vi var litt tomme for ord alle sammen. Vi var litt paffe alle sammen, og hadde forventet mer av oss selv og av de andre. Og det var ingen som visste helt hva som var grunnen, sier Østberg.

– Skal ta oss sammen

Det samme gjelder for Heidi Weng og Ragnhild Haga.

– Jeg vet ikke helt hva som gikk galt. Jeg følte egentlig ikke at det gikk så fort heller. Sånn er det bare noen ganger, sier Weng til TV 2.

I kveld skal jentene derfor møtes for å evaluere hva som ikke gikk etter planen.

– Vi har alltid møter etter renn. Enten om det går bra, eller mindre bra. Det skal vi ha i dag også. Vi prater med hverandre, med smørere, og med trenere slik at vi har gått gjennom alle punktene uten å grave for dypt i ting. Det er viktig å ta med seg det positive, og finne ting vi kunne gjort bedre. Så får vi kanskje et enkelt svar, eller et sammensatt svar, forklarer Flugstad Østberg.

– Så skal vi ta oss sammen til nye løp, lover Gjøvik-jenta.

Weng ble nest beste norske med niendeplass, 40,7 sekunder bak.

– Det er litt kjedelig å føle at du har en av de dårligste dagene i sesongen, men det er slik som skjer, sa Heidi Weng til NTB.

– Må bruke litt tid

OL-debutant Ragnhild Haga, som endte på 15. plass, antyder at det blir et langt møte på kammerset.

– Jeg tror vi må bruke litt tid på å finne ut av det. Jeg følte meg veldig bra på trening i går. Om det er OL-nerver, eller hva det er, det får vi finne ut av, sier Haga til TV 2

Marit Bjørgen er også usikker på hva som var årsaken til den norske lagkollapsen.

– Jeg hadde bra ski i alle fall, sier hun til TV 2.

Men både Østberg og Haga er mer usikker på om utstyret kan være årsaken.

– Det blir liksom så dårlig at det bare blir helt merkelig. Det er utrolig kjedelig at årets dårligste renn kommer i OL i dag, sier Haga.

Overraskede konkurrenter

Også konkurrentene er overrasket over den norske skuffelsen.

– Ja, jeg er kanskje litt overrasket over at de hadde en dårlig dag her. Valg av ski og smurning er annereldes her i Asia. Men for meg som utøver er det ikke så mye annerledes enn vanlig, sier Krista Pärmäkoski.

Landslagstreneren var fornøyd med sølvet til Marit Bjørgen.

– Jeg er ikke skuffet, men de er helt sikkert skuffet selv, for de går vel sine dårligste løp i år. Det er kjedelig å gjøre det i OL. De er helt sikkert klare for senere oppgaver i mesterskapet, sier Roar Hjelmeset til TV Norge.