Foto: Onsøien, Ole Gunnar

Suksesstrener returnerer til Norge

Tidligere Haslum-trener, Tom-Eirik Skarpsno, forlater assistentjobben i danske TTH Holstebro og blir hovedtrener i Bækkelaget.

For litt over et år siden forlot håndballtrener Skarpsno jobben i Haslum etter å ha vunnet alt som var å vinne i Norge med bærumsklubben.

Det kom som en overraskelse på mange at han valgte å flytte til Danmark for å bli assistenttrener etter den store suksessen han hadde som hovedtrener her i Norge.

Nå er han tilbake i fedrelandet, og tar over sjefsstolen til herrene i Bækkelaget fra og med neste sesong. Det bekrefter klubbens sportslig administrative leder, Nina Kristiansen, til TV 2.

Nåværende hovedtrener Jan «Proppen» Karlsson vender hjem igjen til Sverige.

Riktig erstatter

– Vi synes det er svært synd at Proppen forlater klubben, men vi er veldig fornøyd med å få inn Tom-Eirik som hans erstatter. Vi er glade for å signere en anerkjent trener med lang fartstid innenfor elitehåndballen i Norge og som også har god kjennskap til klubben vår og våre verdier, skriver Kristiansen i Bækkelagets pressemelding.

Kristiansen legger ikke skjul på at de setter stor pris på jobben Karlsson har gjort for dem de seneste fem årene. Dermed var det viktig å finne en arvtager som står for de samme verdiene, prinsippene og filosofi til å videreføre jobben. Det åpenbare valget var å ansette Skarpsno, som både kjenner klubben og Karlsson godt fra før, og som har mange gode resultater å vise til fra tidligere.

Store ambisjoner

– Jeg er veldig glad for å komme hjem igjen til Norge. Det var flere lag i Eliteserien som kontaktet meg angående en retur til norsk håndball, men Bækkelaget ble det naturlige valget for meg. Jeg kjenner klubben godt etter å ha jobbet der ved to tidligere anledninger, og nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver, sier Skarpsno til TV 2.

Håndballtreneren angrer ikke på tiden han tilbrakte som assistent i Danmark, og forteller at han lærte mye, både sportslig og kulturelt. Nå har han skrevet en tre-års-kontrakt med Bækkelaget og har allerede startet å se frem mot neste sesong som hovedtrener igjen.

– Det første vi skal gjøre er å sette sammen et lag som kan være med å kjempe i toppen av norsk håndball. Konkurransen i Norge er kanskje tøffere enn noensinne, men med klubben i ryggen, tror jeg vi skal klare å oppnå gode resultater, sier Skarpsno.

Den nye sesongen starter mot slutten av sommeren 2018.