Se den lekre Coutinho-scoringen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Valencia – Barcelona 0-2(0-3 sammenlagt)

I sin femte kamp for katalanerne scoret Phillippe Coutinho sitt første mål etter gigantovergangen fra Liverpool.

Han ble byttet inn på stillingen 0-0 i pausen av den avgjørende semifinalen i Copa del Rey, og brukte bare fire minutter på å presentere seg.

Luis Suárez driblet seg enkelt forbi Martín Montoya langs venstreflanken, og la inn til Coutinho som kom på bakerste.

Den tidligere Liverpool-spilleren stupte frem for å nå ballen, og lobbet den i det lengste hjørnet bak en utspilt Jaume Doménech i Valencia-buret.

At det var Súarez som skulle assistere Coutinho stod skrevet i stjernene – uruguayaneren assisterte også Coutinho da han scoret sitt første mål for Liverpool i 2013.

Barcelona er nå det første laget i Spania til å kvalifisere seg til cupfinalen fem sesonger på rad.

Valencia yppet seg i starten

Valencia, som hadde en stor høstsesong i La Liga, åpnet kampen bra.

Etter et drøyt kvarter var de svært nær å gå i ledelsen ved Rodrigo Moreno, men spanjolens heading gikk i tverrliggeren.

På den andre siden var Lionel Messi, som måtte tåle flere tøffe taklinger i første omgang, nærmest med et langskudd som snek seg like utenfor.

På tampen av omgangen fikk Luis Suárez en god avslutningsmulighet, men sendte ballen rett på Jaume Doménech. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Valencia-profil ut med skade

Etter Coutinhos tidlige scoring i andre omgang fikk Valencia en tøff oppgave med å snu Barcelonas tomålsledelse, som attpåtil inkluderte et bortemål.

Istedenfor fikk de seg enda en dårlig nyhet. Ezequiel Garay tok seg plutselig til låret uten å være i kontakt med noen motspillere, og ble båret av banen.

Deretter fikk de en enorm mulighet til å redusere. Etter herlig forarbeid av Goncalo Guedes falt en heading i fanget på venstreback José Gaya. Han skulle bare tuppe ballen i mål fra fire meter, men skjøt istedenfor rett på Jasper Cillessen med den svakere høyrefoten.

Da benyttet Barcelona muligheten til å avgjøre kampen. Suárez kranglet med seg ballen, og spilte Ivan Rakitic frem foran mål. Kroaten satte ballen enkelt i hjørnet fra 16 meter.

Barcelonas finalemotstander blir enten Sevilla etter de slo Leganés over to kamper.

Lagoppstillinger

Valencia 4-3-3: (Doménech - Montoya, Garay (Vezo), Gabriel, Gayá - Coquelin (Soler), Parejo, Kondogbia - Saza, Rodrigo (Guedes), Vietto.

Barcelona 4-4-2: Cillessen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Gomes (Coutinho), Rakitic, Busquets, Iniesta (Paulinho) - Suárez, Messi.