Vraket av Arsenal som åtteåring: – Det beste som kunne hendt meg

Harry Kane kunne endt opp i Arsenal, men ble veid og funnet for lett. Det er han glad for i dag.

Se Frode Gryttens fantastiske Kane-hyllest i videovinduet øverst.

Harry Kane scoret søndag sitt 100. Premier League-mål, og ble del av en eksklusiv klubb bestående av blant annet legender som Alan Shearer, Thierry Henry og Frank Lampard.

Se Nord-London-derbyet mellom Tottenham og Arsenal direkte på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 12.45 lørdag.

Det var det få, om noen, som hadde trodd for noen år siden, og i et svært personlig innlegg i The Players’ Tribune forteller Kane selv om den kronglete veien til toppen.

Lørdag klokken 13.30 venter erkerival Arsenal på Wembley. Tottenham-stjernen spilte som kjent en kort periode i Arsenal som guttunge, men ble vraket og fristilt da han bare var åtte år. Det kaller den nå 24 år gamle Kane det beste som kunne hendt ham.

– Jeg vet ikke hva jeg tenkte der og da. For å være ærlig, så tror jeg ikke at jeg helt forstod hva det egentlig betydde. Jeg var altfor ung, forteller Kane.

– Jeg husker første gangen jeg spilte mot Arsenal, allerede den gang følte jeg at jeg hadde noe å bevise. Det høres kanskje latterlig ut – jeg var bare åtte år da de lot meg gå – men hver gang jeg spilte mot dem, tenkte jeg: «Ålreit, la oss se hvem som hadde rett og hvem som tok feil.»

– Når jeg ser tilbake på det nå, så var det antagelig det beste som kunne hendt meg, fordi det ga meg en indre driv som jeg ikke hadde før.

–Scorer «alltid» mot Arsenal

Kane står med imponerende seks mål på syv kamper mot Arsenal, og spissen avslører at han i garderoben før kamp pleier å visualisere for seg selv hvordan han skal score.

I sitt første Nord-London-derby fra start i 2015, scoret Kane begge Tottenhams mål og ble matchvinner med en fantastisk heading fire minutter før slutt.

– Før kampen fikk jeg flashback til da jeg var 11 år og spilte mot Arsenals ungdomslag. Det var som déja vu. Jeg så for meg forsvarerne iført den røde Arsenal-trøyen og jeg fikk gåsehud, forteller 24-åringen.

– Jeg husker at jeg gikk rundt banen etter kampen og applauderte supporterne, og det føltes som «Vel, hva var det jeg sa?»

– Jeg ville forlate Tottenham

For Tottenham-spissens vei til å bli en av verdens beste fotballspillere, har vært alt annet enn enkel. I Tottenham var veien lang til førstelagsfotball og som tenåring ble Kane lånt ut til en rekke klubber i lavere divisjoner. Han forteller at han nærmest møtte veggen på utlån til Leicester i Championship i 2013.

– Bunnpunktet kom da jeg spilte i Leicester og ikke fikk spilletid. Jeg husker at jeg fikk en fryktelig erkjennelse da jeg satt i leiligheten min. «Hvis jeg ikke får spille for Leicester i Championship, hvordan i all verden skal jeg klare det for Spurs i Premier League?»

– Det var første gangen i karrieren min at jeg virkelig begynte å tvile på meg selv. Jeg fortalte til og med min far at jeg ønsket å forlate Spurs. Det ville ha vært en forferdelig feil.

NFL-stjerne er Kanes inspirator

«Redningen» kom fra overraskende hold. Kane, som er en stor NFL-fan, forteller at han snublet over en dokumentar om NFL-stjernen Tom Brady på Youtube. Der kom det frem at den legendariske «quarterbacken» kun ble valgt som nummer 199 i sin draft-klasse.

– Det traff meg hardt, på en god måte. Han minnet meg om meg selv, og det var virkelig inspirerende for meg. Brady hadde klokkertro på seg selv, og bare fortsatte med å jobbe hardt, nærmest som besatt, for å bli bedre.

Det samme gjorde Kane, og resten er, som de sier, historie.

Lik TV 2 Sporten på Facebook