Se Tottenham – Arsenal førstkommende lørdag fra kl. 13.00

Samme dag som overgangsvinduet stengte forrige onsdag signerte Pierre-Emerick Aubameyang for Arsenal.

London-klubben betalte Dormund over 600 millioner kroner i overgangssum, og han ble dermed Arsenals dyreste kjøp noensinne.

Se Aubameyang score i Arsenal-debuten øverst!

Én uke i forveien signerte som kjent også Henrikh Mkhitaryan for Arsenal.

– Det var en avgjørende faktor
Aubameyang avslører at det faktum at sin tidligere lagkamerat i Borussia Dortmund også signerte på Emirates var hovedårsaken til at også spisstjernen takket ja til Arsenal.

BLE AVGJØRENDE: Henrikh Mkhitaryan.
BLE AVGJØRENDE: Henrikh Mkhitaryan. Foto: Andrew Couldridge

– Han ringte meg et par ganger etter at han hadde signert og spurte «kommer du eller ikke?». Jeg svarte at først måtte han si om han var klar eller ikke. Henrikh sa at alt var klart, og det var selvsagt en avgjørende faktor for at også jeg kom hit, sier Aubameyang til Arsenal.com

Og slår fast:

– Det er som å bli gjenforent med en bror, en god venn. Vi spilte sammen tidligere og jeg er kjempeglad for å spille sammen med ham igjen, mener Arsenals rekordkjøp.

– Vi forstår hverandre
Aubameyang scoret ett vakkert mål i sin Arsenal-debut mot Everton lørdag, mens Mkhitaryan stod for ikke mindre enn tre målgivende pasninger i den knusende 5-1-seieren mot Everton.

Det var ikke en tilfeldighet, skal en tro Aubameyang.

– Vi forstår hverandre både på og utenfor banen, og det gjør det hele lettere på banen. Fansen var glad for å se oss spille sammen, og fremover vil vi gjøre alt vi kan for å spille like godt sammen som vi har gjort tidligere, konstaterer Arsenals rekordkjøp.

En som gleder seg til det videre samarbeidet mellom Aubameyang og Mkhitaryan er manager Arsene Wenger.

– Samarbeidet deres kan bli essensielt fordi fotball handler om at en spiller gir ballen til en som kan avslutte. Om du bare har en spiller av disse to, så blir det vanskelig å score. Så det å skape et slikt samarbeid er essensielt, sier Wenger til Arsenal Player.

Se Tottenham – Arsenal førstkommende lørdag kl. 13.00