PÅ FJERDE I DUBAI: Alexander Kristoff var fornøyd etter en kaotisk spurt på åpningsetappen i Dubai Tour.
PÅ FJERDE I DUBAI: Alexander Kristoff var fornøyd etter en kaotisk spurt på åpningsetappen i Dubai Tour. Foto: Hommedal, Marit

Kristoff sesongdebuterte med fjerdeplass i Dubai

Alexander Kristoff (30) maktet ikke å vinne i sitt første ritt som UAE Team Emirates-rytter.

I det første stjernemøtet mellom verdens beste spurtere måtte Alexander Kristoff (30) strekke våpen.

Fornøyd med debuten
I en fartsfylt og smått kaotisk massespurt endte nordmannen på fjerdeplass på åpningsetappen i Dubai Tour et lite stykke bak seierherre Dylan Groenewegen fra LottoNL-Jumbo, som også har norske Amund Grøndahl Jansen på laget i rittet.

– Han gjorde en god jobb for meg. Han er i tredjeposisjon i spurtopptrekket. Han er ung, men veldig sterk. Han gjorde en god jobb for meg, sier Groenewegen til TV 2.

Danske Magnus Cort Nielsen tapte så vidt kampen om seieren, mens Elia Viviani tok den siste plassen på pallen til tross for strålende hjelp fra et solid Quick Step-lag i kilometerne før mål.

Flere av stjernespurterne ble offer for de kaotiske tilstandene i innspurten på etappen. I sitt første ritt for UAE Team Emirates hadde Kristoff håpet på et bedre resultat, men resultatet bærer bud om at gode ting er på gang.

– Jeg synes egentlig vi kjørte veldig bra, men vi klarte ikke å ta kommandoen. Da sitter vi oppi alt trøbbelet. Jeg måtte bremse ganske mange ganger, men det må alle andre som sitter der også, sier Kristoff til TV 2 like etter målgang.

– Jeg hadde en grei posisjon, men når du bremser inn mister du mye fart. Jeg følte jeg var oppe og kjempet, men det var en god luke til de foran. Når du bremser på 500 meter, er det vanskelig å vinne.

– En vill finale
Marcel Kittel fikk problemer med sykkelen allerede før spurten og måtte gi opp kampen om seieren. Mark Cavendish klarte heller ikke å holde følge i front.

For Trek Segafredos John Degenkolb ble det for vilt. Tyskeren ga opp med drøyt 75 meter igjen og ristet på hodet.

– Det var en vill finale, og vi klarte ikke å holde oss samlet. Det var for vilt for oss. Dette er det første løpet på dette nivået, og det er en tøff start på sesongen, og vi må bare prøve igjen i morgen. Jeg hadde ikke mulighet til å spurte i dag, sier John Degenkolb til lagets Twitter-konto.

Drøyt åtte kilometer før mål gikk det en velt i feltet. TV-bildene fanget opp Astana-nordmannen Truls Korsæth uten en sykkel mellom beina, men han opplyser til TV 2 at han er uskadet og i fin form etter krasjen.

– Jeg tror det var sykkelen som fikk det verst. Jeg klarte meg fint. Det er jeg glad for. Det er greit å holde seg skadefri. Det er viktig i denne delen av sesongen, sier Korsæth.

Dubai Tour fortsetter med en ny mulighet for spurterne allerede i morgen. Femdagersrittet avsluttes lørdag.