Stavanger  20171118.
World cup skøyter i Stavanger. 1500m menn. Håvard Bøkko (10.plass) i aksjon i Sørmarka arena.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20171118. World cup skøyter i Stavanger. 1500m menn. Håvard Bøkko (10.plass) i aksjon i Sørmarka arena. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Bøkko skadet i OL-oppladningen

Håvard Bøkko skadet seg lett på OL-trening i PyeongChang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håvard Bøkko falt under trening i PyeongChang søndag formiddag.

Han fikk en overstrekk i høyre ankel, og et lite kutt i den venstre ankelen. Kuttet er sydd med fem sting, opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.

Men verken Bøkko eller legene er bekymret for OL-starten.

– Vi hadde løpsprepping med bra fart i dag, med tanke på testløp mandag. Jeg lå som tredjemann på en rask runde da venstreskøyta glapp. Jeg fikk rotasjon, klarte ikke å ta meg inn igjen, og måkte inn i polstringen. Kuttet er sydd, alt er greit, og det kjennes ikke ut som om overstrekken er alvorlig. Jeg er rolig med tanke på OL, og tenker at dette går bra, sier Håvard Bøkko.

Olympiatoppens sjeflege i OL, Mona Kjeldsberg, har fulgt opp Bøkko etter skaden, og kan berolige med at OL ikke er i fare.

– Han har sydd et lite kutt og slått seg litt. Dette kommer til å gå bra. Han kan trene lett på sykkel i morgen, og deretter trene som normalt. Dette kommer ikke til å få noen konsekvenser for OL-deltakelsen, sier Mona Kjeldsberg.