SEIER: Karsten Warholm vant 400 m på tiden 45,59 under innendørs-NM i Bærum.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SEIER: Karsten Warholm vant 400 m på tiden 45,59 under innendørs-NM i Bærum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Rekordraset fortsetter for Karsten Warholm

Karsten Warholm leverte og gjorde sitt beste innendørsløp på 400 meter under NM i Bærum lørdag. Tiden 45,59 er norsk rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bærum/Bergen (TV 2): Karsten Warholm leverte og gjorde sitt beste innendørsløp på 400 meter under NM i Bærum lørdag. Tiden 45,59 er norsk rekord.

Da er det lite å utsette på formen.

– Den er visstnok ganske bra. Jeg har aldri løpt så fort før. Det får være et godt tegn, tenker jeg. En 400-meter er aldri behagelig. Akkurat nå føler jeg meg ganske kjip, men det blir bedre. Det er veldig godt å ha gjennomført med stil, sier Warholm til TV 2.

– Det er bare ett år siden du sto i et NM og hadde løpt på 45,96. Det har skjedd mye siden den gang?

– Det er ekstremt mye som har skjedd. Det er helt fantastisk å starte lenger frem enn man gjorde i fjor, gitt at sesongen var som bra som den var. Det er klart dette er en porselenssport og alt mulig kan skje, men at jeg har klart å holde alt i sjakk og fått trent godt er fantastisk. Bank i bordet, sier Warholm.

21-åringen senket sin egen norgesrekord innendørs en uke etter at han greide 45,88 i sesongstarten under forrige helgs «Dimma Games». Tiden er årsbeste i Europa.

Warholm ble den store vinneren under Idrettsgallaen nylig med tre priser. Det sensasjonelle VM-gullet på 400 meter hekk ga ham et kraftig favorittstempel før utdelingen.

– Får aldri den sjokkeffekten
På spørsmål om han noen gang har trent bedre enn i vinter, legger ikke Warholm skjul på at ting går rett vei.

– Det er vanskelig å si, men jeg føler jeg går trappene. Det er et steg videre hver sesong. Det er viktig at man har noe å ta fra, at det er et forbedringspotensial. Hvis ikke er det så god man ble. Jeg føler vi jobber smart, der er jo Leif Olav en brikke, sier Warholm.

– Hva kan vi forvente av deg nå?

– Jeg vil jo aldri få den sjokkeffekten som 2017 hadde. Nå er listen lagt en annen plass, men samtidig er det friidrett jeg liker og jeg vet hva jeg kan gjøre bedre. Det er klart tidene fortsatt kan forbedres mye. Folk utenfor teller mest medaljer. Det jo forståelig, det gjør jeg også, men jeg kan springe mye fortere. Der er jeg godt i gang, så får vi se hva 2018 bringer, sier Warholm.

I stedet for sjokkeffekt, blir det mer press på 21-åringen.

– Det er jo bieffekten. Det er jeg som har trent og ønsket å komme så langt som jeg har gjort. Når jeg først har klart det, så er det ekstremt gøy at folk synes det er gøy å følge med. Jeg føler meg egentlig privilegert.

– Tør du å rope ut noen hårete mål?

– Jeg gjør aldri det. Godt gjort er mye bedre enn godt sagt, har jeg sagt ekstremt mange ganger, men jeg kan ikke legge skjul på at det går riktig vekt, sier Warholm.

Han medgir imidlertid at han svært gjerne vil komme seg under den magiske 48-grensen på 400 meter hekk.

– Mange folk har gjort det før, så det er jo en viss sjanse for at jeg skal klare det. Det er absolutt mulig. Det tør jeg å si. Det er det jeg trener for, slår Warholm fast.

Ingebrigtsen: – Mye sterkere
Jakob Ingebrigtsen markerte seg også under innendørs-NM i Rud i Bærum. 17-åringen vant gullet på 1500-meteren med den sterke tiden 3.42,75. Det var like bak mesterskapsrekorden til storebror Henrik (3.42,31). Tiden er også den nest raskeste satt av en europeer innendørs så langt i år.

– Jeg er blitt mye sterkere i vinter. Dette løpet var egentlig for å kjenne litt på kroppen og komme i gang. Jeg kjenner at det er litt vanskelig mentalt å løpe alene her, og det er litt vanskelig å pushe meg. Jeg får de svarene jeg vil ha, sa Ingebrigtsen til friidrett.no.

Med lørdagens løp slo han sin personlige rekord innendørs med over ni sekunder.

Neste helg skal Jakob Ingebrigtsen løpe 1500 meter i Gent, der han jakter kravet til innendørs-VM. Den lyder på 3.39,50.

(©NTB)