Disket etter å ha kjørt skien av konkurrenten

Tord Asle Gjerdalen fikk revansj over Ilja Tsjernousov med seier i Ski Classic-løpet over 50 km fra Toblach til Cortina. Så ble russeren disket.

Tord Asle Gjerdalen lå i store deler av de fem milene trygt og godt i tetfeltet, men da løperne kom inn i OL-byen Cortina var holeværingen i front. Tsjernousov, som vant Marcialonga forrige helg, måtte se seg slått i den rivende spurten.

Russeren ble derimot senere disket av juryen etter å ha fått sitt annet gule kort i løpet av Ski Classic.

– Det var godt å få revansj over fjerdeplassen i Marcialonga sist, sa Tord Asle Gjerdalen til NTB.

– Godt å sette Ustjugov på plass
– Hvordan vil du rangere denne seieren?

– Helt umulig. Det var et hardt og morsomt løp. Det var godt å sette blant andre Sergej Ustjugov på plass. Han var godt sliten mot slutten, sa Gjerdalen.

Det gikk relativt raskt i feltet med mye kjemping om posisjonene. Med 12 kilometer igjen forsøkte veteranen Anders Aukland seg med et lite rykk. Like før hadde russeren Tsjernousov kjørt over skiene til Stian Hoelgaard, slik at nordmannen gikk over ende og mistet den ene skia.

Andreas Nygaard ble tilkjent annenplassen etter Tsjernousovs diskvalifisering, mens russeren Sergej Ustjugov som har valgt å stille i Ski Classic etter at han ikke ble invitert til OL av IOC, tok tredjeplassen.

Fiskebein
Det var første gang at man har målgang inne i selve Cortina på dette løpet. Underveis måtte dessuten løperne ut i fiskebein.

– Det går jo mye raskere å stake, men noen ganger gjelder det å spare på armene slik at man har litt mer å gå mot slutten, sa Gjerdalen.

Nok en gang var det svenske Britta Johansson Norgren som var best blant kvinnene. Hun vant et nytt spurtoppgjør foran tsjekkiske Katerina Smutna.

Silje Øyre Slind tok femteplassen som beste norske i kvinneklassen.

Etter fire helger med langløp tar Ski Classic en liten pause. Om 14 dager er det Jizerska i Tsjekkia og så kommer Vasaloppet 4. mars.

(©NTB)