MÅ TROLIG VENTE: Aubameyang er blitt syk.
MÅ TROLIG VENTE: Aubameyang er blitt syk. Foto: Arsenal-com

Gigantkjøpet må trolig vente på debuten

Arsenals rekordkjøp Pierre-Emerick Aubameyang er blitt syk og risikerer å miste oppgjøret mot Everton. Samtidig bekrefter Arséne Wenger at han ikke fikk alle han ønsket seg i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal – Everton lørdag kl. 18.30

På overgangsvinduets siste dag ble det omsider klart.

Stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang signerte for Arsenal etter at London-klubben punget ut over 600 millioner kroner i overgangssum.

Men Arsenals dyreste kjøp gjennom tidene må trolig vente på sin debut.

Manager Arsene Wenger bekrefter på en pressekonferanse at Aubameyang er blitt syk og kan miste oppgjøret mot Everton.

– Han er syk og sliter med feber. Først i løpet av de neste 24 timene vet vi mer. Han deltok på trening torsdag, men følte seg ikke vel. Derfor må jeg forhøre meg med det medisinske apparatet, svarer Wenger på spørsmål om gigantkjøpet er klar til å starte lørdagens TV 2 Premium-sendte oppgjør.

Beklager på Instagram
I et innlegg på sin offisielle Instagram-konto beklager Aubameyang forøvrig overfor fansen for måten han forlot Dortmund på.

– Først av alt beklager jeg alt som har skjedd den siste måneden. Jeg ønsket å bytte klubb i fjor sommer, men det gikk ikke, så nå måtte det skje, skriver han.

– Kanskje var det ikke den beste måten jeg gjorde det på, men alle vet at Auba er gal. Ja, jeg er et vilt barn, hahaha, fortsetter Arsenals rekordkjøp, før han konkluderer:

– Jeg har gjort feil, men aldri med onde intensjoner. Jeg glemmer aldri de fire og et halvt årene jeg hadde i Borussia Dortmund. Dere førte meg til det nivået jeg er på nå. Takk til hele BVB-familien, fansen, klubben, støtteapparatet og selvfølgelig lagkameratene mine, skriver han i avskjeden med sin gamle arbeidsgiver.

SNAKKET OM GIGANTKJØPET: Arsene Wenger er strålende fornøyd med kjøpet av Aubameyang, men fikk ikke alt han ønsket seg i januar.
SNAKKET OM GIGANTKJØPET: Arsene Wenger er strålende fornøyd med kjøpet av Aubameyang, men fikk ikke alt han ønsket seg i januar. Foto: Oli Scarff

– Overgangen var vanskelig å få til
Wenger legger ikke skjul på at han er strålende fornøyd med å ha sprengt banken for signaturen til Aubameyang.

– Han er en typisk spiss med stor fart og høyt scoringssnitt. Han er en lagspiller. Vi mistet noen mål i salgene av Sánchez, Giroud og Walcott, som tidligere var vår største målscorere, konstaterer Wenger.

Franskmannen innrømmer at det ble noen nervepirrende dager før Aubameyang-overgangen offisielt var i boks.

– Det var en vanskelig situasjon fordi Dortmund trengte en erstatter. Det var en kryptisk avtale fordi Giroud gikk til Chelsea og Batshuayi til Dortmund. Derfor var det overgangen trakk ut til siste stund, forklarer Wenger, som stort sett er fornøyd med Arsenals aktivitet på overgangsvinduet i januar.

– Jeg fikk til det jeg ønsket. Men jeg ikke alt jeg ønsket. Vi kunne gjort mer. Vi må finne en løsning til våre defensive problemer. Men totalt sett er jeg fornøyd med vårt overgangsvindu, sier han.

Ville egentlig ikke selge Giroud
En av spillerne som forsvant ut dørene på Emirates var Olivier Giroud. Det liker egentlig Wenger svært dårlig.

– Ideelt sett så ønsket jeg ikke å selge ham til en av våre rivaler. Men det var en vanskelig situasjon fordi familien hans ikke ønsket å forlate London, forteller han.

At Mesut Özil til slutt valgte å forlenge med Arsenal gleder imidlertid Wenger.

– Men vi vil se oftere og oftere at spillerne venter til kontraktene går ut. Det har bakgrunn i lønnskravene som klubbene ikke kan innfri. Sánchez er et godt eksempel på det. Vi startet prosessen med forlenge for lenge, lenge siden, men til slutt kan du enten godta kravene eller ikke, mener veteranmanageren.