Bakgrunnen for gigantovergangen:

– Palace har fulgt meg siden jeg var 17

Alexander Sørloth (22) mener draktnummeret i Crystal Palace er et større press enn den enorme overgangssummen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst.

Rett før overgangsfristen var ute på deadline day signerte Alexander Sørloth avtalen som gjorde ham til Premier League-spiller.

– Det var en magisk følelse når alt var på plass og papirene var signert. Det var kjempedeilig, sier Sørloth når TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen møter ham i London.

– Jeg er strålende fornøyd med kontrakten min, og måten ting har skjedd på.

Press

TV 2 vet at avtalen mellom Crystal Palace og Midtjylland er verd ni millioner euro + muligheten for seks millioner euro til om han lykkes og innfrir klausuler. Det betyr at overgangen har en totalramme på 144 millioner norske kroner, noe som gjør Sørloth til tidenes nest dyreste norske fotballspiller.

Likevel mener Sørloth at draktnummeret, 9, gir større press enn at Crystal Palace brukte såpass mye penger på ham.

– Det er nummer ni. Historien til Premier League er jo at nierne skal levere, sier spissen.

PRESS: Alexander Sørloth med draktnummer ni.
PRESS: Alexander Sørloth med draktnummer ni.

– Jeg er veldig fornøyd med å få det nummeret. Det er første gang i karrieren, så det var kanskje på tide.

Han hevder han ikke tenker på overgangssummen, eller på all oppmerksomheten som følger med et liv som spiss i Premier League.

Å holde beina på bakken blir ikke et problem, ifølge ham selv.

– Fulgt meg siden jeg var 17

Han har visst om den konkrete interessen i to uker, det er flere grunner til at Crystal Palace var det riktige valget. En av dem var at han var trygg på at klubben virkelig ville ha ham.

– Det kom frem i går at de har fulgt meg siden jeg var 17 år. Det er veldig positivt. Da vet man at de vet hva de får, forklarer spissen, som også fikk gode vibber av alle han møtte.

– Fra sportsdirektør til trenere til manager. De var samstemte om at de skulle ha meg, og det gjør at jeg kan slippe ned skuldrene. Det er et ganske stort steg jeg skal ta nå.

Det gikk hurtig når ting først materialiserte seg. Han begynte å få telefoner sent på kvelden mens laget var på treningsleir i Dubai. Rundt midnatt fikk han beskjed om at han skulle på flyet til London 07.45 dagen etter.

– Det har vært hektisk, sier Norges ferskeste Premier League-spiller.

– Passende stil

Han ble vist rundt på Crystal Palaces treningsanlegg torsdag, men fikk ikke møte sine nye lagkamerater som hadde treningsfri. Laget spilte 1-1 borte mot West Ham tirsdag.

Førsteinntrykket, og det han vet om klubben, er imidlertid positivt.

– Det er en veldig fin klubb som passer godt til meg, og når Premier League banker på døren, så får man bare lyst til å ta flyet over med en gang. I tillegg er Roy Hodgson en trener som kjenner skandinaviske spillere veldig godt.

– Og Palace sin måte å spille på bør passe deg godt?

– Ja, det er ekstra lovende at de har veldig gode kantspillere og at laget liker å kontre. De er veldig direkte i stilen, og den type fotball vi spilte i Midtjylland også.

Hodgson forhørte seg med Lagerbäck

I London-klubben har Christian Benteke vært førstevalg på topp, også han en stor og sterk spiss, men som har slitt med målformen.

To mål på 19 kamper er litt for lite. Nå er spørsmålet om Sørloth skal erstatte ham, eller om de skal spille sammen.

– Dere er ganske like spillertyper, kan dere spille sammen?

– Jeg tror jeg kan spille med Christian Benteke. Jeg fungerte godt sammen med Søderlund, som er en lignende type. Jeg er kanskje litt mer direkte, og liker å gå i bakrom og true offsidegrensen i større grad. Det er kanskje der jeg har utviklet meg mest i Midtjylland.

Sørloth har selv ikke snakket med landslagsledelsen om sitt klubbvalg, men sier at Roy Hodgson har vært i kontakt med landslagssjef Lars Lagerbäck for å snakke om hans styrker.

– Premier League er en veldig fysisk liga, og mine forser er på det fysiske. I tilegg får jeg bedre lagkamerater, og det er slik at gode spillere lener seg på lagkameratne sine og tar nivået deretter, sier Sørloth.

– Riktig å forlate Rosenborg

Og det er akkurat det han føler han har gjort. Fra Rosenborg til Bodø/Glimt til Groningen til Nordsjælland. Sørloth har utviklet seg gradvis.

Han angrer ikke på at han forlot sin far Gørans gamle klubb Rosenborg til fordel for Bodø/Glimt.

– Når man ser tilbake på det, så er det det viktigste karrieresteget jeg tok. Jeg var litt i tvil om jeg skulle dra opp dit, for jeg følte at jeg var på vei i Rosenborg, sier Sørloth.

– Og hvordan tok far det?

– For en gangs skyld var pappa en mann av få ord. Han ble helt stille da jeg sa at klubbene var enig og at jeg reiste til London. Det er spesielt. Det blir han svært sjelden.