BLE VÆRENDE: Jonny Evans, David Alaba og Mahrez kunne alle skiftet klubb før overgangsvinduet stengte.
BLE VÆRENDE: Jonny Evans, David Alaba og Mahrez kunne alle skiftet klubb før overgangsvinduet stengte. Foto: Scanpix/montasje

Stjerneovergangene som gikk i vasken i siste sekund

Ikke alle lyktes med å få sine stjerner før overgangsvinduet stengte ved midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjekk det viktigste fra Deadline Day i vårt livesenter!

Antonio Conte fikk signaturen til Olivier Giroud, mens Michy Batshuayi gikk til Dortmund.

– Chelsea er en av de største lagene i Premier League. De har kanskje vunnet flest trofeer de siste seks eller sju årene. Det er en massiv klubb og jeg er stolt over å signere for Chelsea. Jeg ser frem til å spille her, sa franskmannen til Chelseas nettsider etter overgangen til Arsenals London-rival.

Samtidig sikret Tottenham seg Lucas Moura fra PSG, og Arséne Wenger var en lykkelig mann etter at overgangen til Pierre-Emerick Aubameyang gikk i boks flere timer før overgangsvinduet stengte.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er fantastiske nyheter for alle Arsenal-fans. Her får de mye av de mistet i Alexis Sánchez; en atletisk, rask og målfarlig spiller i sin beste alder, mente TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om Arsenals rekordkjøp.

Dessuten ble Alexander Sørloth i natt klar for Crystal Palace etter det som skal være et rekordsalg fra dansk fotball.

– Det er en stor klubb med ambisjoner, og en god klubb som tar vare på sine spillere. Det føles utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse å spille i Premier League. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel, sa Sørloth etter å ha sikret seg drømmeovergangen til Premier League.

Men ikke alle lyktes med forhandlingene og sikre sine stjerner før overgangsvinduet stengte i natt.

Ifølge britiske medier var flere spillere både i Premier League og i de andre store ligaene svært nære et klubbskifte like før januarvinduet stengte.

Her er noen av overgangene som skal ha strandet i siste liten:

  • Arsenal fikk kort tid før overgangsvinduet et endelig nei på et bud på 140 millioner kroner for West Broms og Nord-Irlands midtstopper Jonny Evans. West Brom skal også ha satt foten ned da Manchester City og Everton tok kontakt i et forsøk på å kjøpe 30-åringen, melder flere ulike aviser – deriblant The Daily Express og The Daily Star.
  • Leicester Citys Riyad Mahrez skal være rasende etter at klubben nektet å selge ham til Manchester City. Manchester City skal ha kommet med tre bud på 26-åringen før overgangsvinduet stengte – det siste på over 600 millioner kroner. Leicester på sin side krevde en så høy sum at Manchester City til slutt trakk seg ut av forhandlingene, opplyser Sky Sports.
  • Crystal Palace lyktes med å kjøpe Alexander Sørloth, men ikke alle kjøpene gikk i boks for manager Roy Hodgson. I løpet av timene før overgangsvinduet stengte la klubben inn et bud på 180 millioner kroner for den franske forsvarskjempen Ibrahim Amadou, men Lille nektet blant å selge 24-åringen. Lilles kaptein reiste til London i et forsøk på å få fullført overgangen. Forhandlingene om overgangssummen sørget for at handelen strandet i siste time, melder Sky Sports.
  • Roma var gjennom hele onsdagens i kontakt med Manchester United i et forsøk å hente den nederlandske forsvarsspilleren Daley Blind. Roma ønsket seg imidlertid en låneavtale for 27-åringen, og da Manchester United krevde en permanent overgang og en sum Serie A-giganten ikke ville betale, gikk avtalen i vasken, opplyser The Daily Express.
  • Barcelona forsøkte seg på å kjøpe Bayern Münchens David Alaba på overgangsvinduets siste dag. Etter å ha kontaktet Bayern München og fått beskjed om prislappen, satte Barcelona-president Josep Maria Bartomeu umiddelbart ned foten – vel vitende om at klubben allerede hadde brukt 1,5 milliarder for Philippe Coutinho i januarvinduet, melder AS. Det er ikke kjent hvor mye Bayern München krevde for Alaba.