NEKTER Å GI SEG: Tom Brady.
NEKTER Å GI SEG: Tom Brady. Foto: Jerry Lai

Tom Brady: – Hvorfor er alle så opptatt av at jeg skal legge opp?

Tom Brady spiller søndag sin åttende Superbowl, 16 år etter den første. Han kan ta sin sjette seier, men har ingen planer om å runde av karrieren med det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvorfor er alle så opptatt av at jeg skal legge opp? Jeg har det gøy, laget gjør det bra og jeg liker det jeg driver med. Jeg tenker ikke på å legge opp, jeg tenker på å vinne søndag, sa han da spørsmålet igjen ble brakt på bane onsdag.

– Jeg har alltid tenkt at jeg vil spille til jeg er midt i 40-årene. Jeg har et kosthold- og treningsregime som har virket bra i 12 år. Jeg vet at sporten er slik at hver kamp kan bli min siste, men så lenge kroppen min tillater det vil jeg fortsette å spille.

Han fylte 40 år før sesongstart, men herjer fortsatt med motstandernes forsvar. Han noterte 4577 pasningsyards denne sesongen, flest i NFL. Søndag kan han bli den første spiller uansett posisjon som vinner Superbowl seks ganger.

Comeback
Brady har prestert denne sesongen tross iherdige rykter om at både trener Bill Belichick og klubbeier Robert Kraft i New England Patriots ivrer etter å bygge et nytt lag med en ny quarterback. I semifinalen mot Jacksonville Jaguars spilte han med 12 sting i kasthånden etter et treningsuhell, men regisserte et nytt fenomenalt comeback med to touchdown i siste periode.

I fjorårets Superbowl førte han Patriots til seier etter å ha ligget under 3–28 mot Atlanta Falcons, tidenes comeback i finalen.

Søndag står Philadelphia Eagles på motsatt banehalvdel i Minneapolis. De to lagene i finale ville gitt lav odds det meste av høsten i fjor, men i desember ødela Eagles' unge quarterbackstjerne Carson Wentz korsbåndet, og nær sagt alle avskrev laget.

Askeladd
Nick Foles var reserven ingen trodde på. Nå er han sensasjonsmannen som har båret Eagles til lagets første Superbowl siden 2005 (da Brady og Patriots ble for gode). Søndag kan han gi laget den første NFL-tittelen siden 1960, seks år før Superbowl ble oppfunnet.

29-åringen har stort sett vært reserve i sin NFL-karriere og har flere ganger opplevd å bli fristilt. Hans framtid er usikker når Wentz er frisk igjen, men det bremser ham ikke nå.

– Jeg kan ikke vente med å spille kampen. Først når den er over vil jeg reflektere over situasjonen min. Jeg er takknemlig bare for å være Eagles-spiller, sier han.

Han imponerte enormt i semifinalen, da Eagles utklasset Minnesota Vikings 38–7 og sørget for at «vikingene» ikke ble første lag som fikk spille Superbowl i egen arena.

Ny trippel?
Måten Eagles tok seg av Vikings fører trolig til at lokale tilskuere neppe heier på Philadelphia i finalen. Brady kan også bidra til det. Han er fra California, men hans mor kommer fra Minnesota.

Søndag blir Justin Timberlake den første som har stått for pauseunderholdningen i Superbowl tre ganger. Tom Brady vil overtreffe det. Fra 2002 til 2005 vant han Superbowl tre ganger på fire år. Etter ni år med bare to tapte finaler (begge mot New York Giants) kan han gjenta bedriften. Det ble seier i 2015 og 2017. Søndag serveres en ny sjanse, og Tom Brady blir aldri mett.

(©NTB)