SIGNERTE: Lucas Mouria er klar for Tottenham. Nå går han for Champions League-triumf.
SIGNERTE: Lucas Mouria er klar for Tottenham. Nå går han for Champions League-triumf. Foto: Tottenham

PSG-stjerne klar for Tottenham

Lucas Moura har skrevet under på en kontrakt med de liljehvite.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham bekrefter at de har kapret PSG-ving Lucas Moura (25).

Brasilianeren har signert en kontrakt ut 2023-sesongen, og får nummer 27 på drakten.

– Det er et nytt kapittel i livet mitt og en ny utfordring for meg. Jeg er så lykkelig, sier nyervervelsen.

Brasilianeren legger ikke skjul på at han er henrykt over å bli Tottenham-spiller.

– Selvsagt. Jeg kan spille i Champions League. Det er et mål for meg. Å få nye venner er alltid fint, og jeg vil gjøre mitt beste for denne klubben. Jeg mener vi har mye kvalitet, og vi kan vinner store ting, sier Lucas Moura.

Går for Champions League-triumf
Og det skal ikke stå på ambisjonene. Han tror Mesterliga-tittelen kan være innen rekkevidde.

– Jeg ønsker å spille og hjelpe laget. Som sagt synes laget er veldig sterkt. Vi kan vinne mange ting, og hvorfor ikke Champions League, sier 25-åringen.

Tottenham går en knalltøff Mesterliga-duell i møte i åttedelsfinalen. 13. februar møter de fjorårsfinalist Juventus borte, mens returoppgjøret spilles på Wembley 7. mars.

Lucas Moura gleder seg også over å bli gjenforent med tidligere PSG-lagkompis Serge Aurier, som meldte overgang til Tottenham i sommer.

– Det er veldig bra for meg. Han har sagt gode ting om klubben, treneren og fansen. Jeg er så glad for å spille med ham igjen. Han er en gal mann, men en veldig fin fyr og fantastisk spiller, ler den ferske Tottenham-spilleren.

– Røverkjøp
Overgangssummen er ikke offentliggjort, men britiske medier spekulerer i et beløp på om lag 270 millioner kroner.

– Det er en stor og fantastisk signering. En kvalitetsspiller som tilfører noe de mangler. Han er en ving med fart, dribleferdigheter og tilfører masse kvalitet, sier TV 2-ekspert Trevor Morley.

Der Moura spilte 37 ligakamper for den franske storklubben forrige sesong, har han etter Kylian Mbappé og Neymars inntog bare fått fem innhopp i ligaen denne sesongen.

– Spurs er en perfekt klubb for ham. Han har ikke fått spille så mye, men Spurs-fansen bør være oppspilt. Det høres ut som et røverkjøp for meg. Han er i riktig alder også. Han har kanskje ikke fått spille så mye, men det er en veldig god signering for Tottenham, mener Morley.

– Vil gå rett inn på laget
Lynvingen ble hentet til PSG fra São Paulo som 19-åring i 2013. Overgangssummen lød på om lag 400 millioner kroner, noe som den gang var rekord for den franske storklubben.

Nå tror Morley at han vil få langt mer spilletid i Nord-London enn han fikk i Paris tidligere denne sesongen.

– Det er ingen tvil om spillerens kvalitet. Jeg tror han vil gå rett i på laget. Han har noe å bevise også. Han mislyktes litt i PSG, men jeg tror Tottenham-fansen har grunn til å være i den sjuende himmel, mener TV 2-eksperten.

Siden har Moura scoret 46 mål på 229 kamper for den franske serielederen, og står med fire scoringer på 35 A-landskamper for Brasil.