SIGNERTE: Brann har sikret seg sin nye førstekeeper. Samuel Sahin-Radlinger kommer på lån, og bergensklubben har sikret seg en kjøpsopsjon.
SIGNERTE: Brann har sikret seg sin nye førstekeeper. Samuel Sahin-Radlinger kommer på lån, og bergensklubben har sikret seg en kjøpsopsjon. Foto: Brann.no

Brann hentet keeper fra Bundesliga

Samuel Sahin-Radlinger (25) kommer på lån fra Hannover 96.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann har signert den østerrikske keeperen Samuel Sahin-Radlinger, bekrefter bergensklubben på sine nettsider.

25-åringen kommer på en ettårig låneavtale med opsjon på kjøp.

Brann henter Sahin-Radlinger fra Bundesliga-klubben Hannover 96.

– Tok lang tid
Der har han slitt med spilletid, og ønsket om A-lagsspill ble utslagsgivende for at han valgte Brann.

– Keeperjakten har vært en prioritert oppgave. Sahin-Radlinger ble tidlig et førstevalg for oss, men det tok tid å lande en avtale. Så sent som i går var jeg usikker på om vi kom til å lykkes, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

En tidligere Eliteserie-spiller var med på å overbevise keeperen om at Brann ville være et godt valg.

– Nå er jeg glad, og gleder meg til å bli kjent med en ny klubb i et nytt land. Min lagkamerat Iver Fossum (tidligere Strømsgodset) har fortalt positive ting om Brann og ligaen, sier keeperen.

– Føler oss sikre
På Brann.no beskrives Sahin-Radlinger som er moderne keeper som er god med ballen i beina etter å ha vært utespiller i mange år. Han ruver dessuten godt i felte ettersom han er neste to meter høy.

– Når man er i keeperteamet til en klubb som Hannover over flere sesonger, da holder man godt nivå. Vi føler oss sikre på kvalitetene hans, og personligheten virker strålende. Han er en type som vil passe inn i Brann, sier Soltvedt.

Og sportssjefen tror det kan bli flere endringer i Brann-troppen både den ene og den andre veien før sesongen kommer i gang.

– Det kan fortsatt skje ting, både spillere som kommer og går. Men akkurat nå gleder vi oss mest over at denne viktige keeperbrikken har falt på plass og at troppen ser veldig bra ut, sier sportssjefen.