BLIR RIVAL MED LILLESØSTER:

Bekreftet: Hegerberg klar for forrige sesongs Mesterliga-finalist

Andrine Stolsmo Hegerberg forlater Birmingham City Ladies til fordel for Paris Saint-Germain Féminines.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se utdrag fra dokumentaren om søstrene Hegerberg i videovinduet øverst!

Andrine Stolsmo Hegerberg er klar for kvinnelaget til gigantklubben Paris Saint-Germain.

Overgangen ble først bekreftet av hennes tidligere klubb Birmingham City Ladies via deres på offisielle kanaler onsdag ettermiddag. Deretter kom meldingen på den franske storklubbens egne hjemmesider.

– Dette er helt uvirkelig. At en så stor klubb har kjøpt meg og lagt så sykt til rette for meg er utrolig motiverende, sier Stolsmo Hegerberg til Eurosport.no.

Den franske storklubben var i finalen i Champions League forrige sesong, og er fem poeng bak Hegerberg-søster Lyon i fransk fotballs øverste divisjon.

Allerede tirsdag meldte flere medier at 24-åringen hadde gjennomført den medisinske testen, og nå er altså overgangen helt sluttført. Hun sier til Eurosport at den franske giganten tok kontakt med henne forrige onsdag for å få på plass en overgang.

GIGANTKLUBB: Andrine S. Hegerberg poserer med sin nye drakt. Foto: Twitter/@psg_feminines
GIGANTKLUBB: Andrine S. Hegerberg poserer med sin nye drakt. Foto: Twitter/@psg_feminines

Møter lillesøster 18. mai: – Sykt spesielt
Storesøster Hegerberg har spilt ett og et halvt år i England, og var blant annet med på en eventyrlig reise til FA-cupfinalen på Wembley forrige sesong. Denne sesongen har hun startet fire kamper i ligaen og to i cupen.

Hegerberg-søstrene har ikke vært del av den norske landslagstroppen etter forrige sommers EM-sluttspill, men 18. mai blir det søstreduell i fransk fotballs øverste divisjon. Da møter Andrine Stolsmo Hegerbergs PSG Ada Stolsmo Hegerbergs Lyon til dyst. Det er også en reprise på forrige sesongs Champions League-finale. Den gang vant Lyon på straffekonkurranse.

– Ikke bare skal vi møte hverandre, men vi skal representere to av verdens aller største fotballag. Jeg og Ada har aldri spilt mot hverandre. Det kommer til å bli sykt spesielt, sier Andrine Hegerberg.