Northug til Herrem: – Hva får deg til å gjøre slike ting?

Se Petter Northug stille spørsmålene hele Norge lurer på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se denne ukens episode av Stjernemøte onsdag kl. 22.15 - TV 2 og TV 2 Sumo.

I denne ukens episode av Stjernemøte får vi møte en av Norges mestvinnende idrettsutøvere, håndballstjernen Camilla Herrem. Her forteller hun Petter Northug om hennes tradisjon når hun feirer gull.

Den eneste riktige måten å feire på, er nemlig ved å synge «Tore Tang».

– Når jeg først står der, så må jeg leve meg inn. Det må man jo, sier Herrem.

– Hva får deg til å gjøre slike ting? bryter Northug ut.

– Det har blitt en greie, at vi har tatt gull, så har jeg sunget den sangen, sier Herrem.

Gleder seg til et liv utenom håndballen

For Herrem, som har vunnet sju gull i OL, VM og EM, var nettopp en gullmedalje i Champions League det som manglet før hun flyttet hjem til Norge. Det etterlengtede gullet satte imidlertid Nora Mørk og Györ en stopper for i finalen.

– Når du kommer til finalen og taper med ett mål etter ekstraomganger, så er det.. Ja, det suger ganske mye. Det var det gullet som manglet, forteller Herrem.

Etter en lang karriere i utlandet, nå sist i Vardar i Makedonia, vendte Herrem i høst hjem til barndomsklubben Sola og til ektemannen Steffen Stegavik.

– Jeg liker å være i nærheten av familien. Det er mye man går glipp av for å komme på det høyeste nivået. Nå følte jeg det var på tide å komme seg hjem. Jeg gleder meg ikke minst til å ha et liv utenom håndballen, sier Herrem.

I desember kom også nyheten om at hun og ektemannen venter barn.

Ikke slutt helt ennå

Et liv helt uten håndball blir det likevel ikke med det første. Herrem kombinerer livet som håndballspiller i Sola med jobb på Sola videregående skole hvor hun jobber som håndballærer.

På hjemmekampene er hennes egen far er speaker.

– Nå spiller jeg faktisk på hjemmebane igjen. Jeg har ikke spilt på hjemmebane på mange, mange år. Det var ganske spesielt når den første kampen der kom, sier Herrem.

– Jeg tror fortsatt Camilla kommer til å være en av verdens beste håndballspillere, og jeg håper å se henne på banen i mange år fremover, sier Northug.

– Jeg kunne ikke hatt et liv uten håndball. Det har vært helt fantastisk. Men det er jo ikke slutt ennå, ler Herrem.

Alt dette og enda mer om Camilla Herrem kan du se i denne ukens episode av Stjernemøte onsdag kl. 22.15 - TV 2 og TV 2 Sumo.

Norway's Camilla Herrem celebrating a score during the 2017 World Women's Handball Championship semi-final match between Norway and the Netherlands in the Barclaycard Arena in Hamburg, Germany, Friday Dec. 15, 2017. (Axel Heimken/dpa via AP)
Norway's Camilla Herrem celebrating a score during the 2017 World Women's Handball Championship semi-final match between Norway and the Netherlands in the Barclaycard Arena in Hamburg, Germany, Friday Dec. 15, 2017. (Axel Heimken/dpa via AP) Foto: Axel Heimken