LIKEVEL IKKE TIL ARSENAL? Pierre-Emerick Aubameyang kan bli værende i Dortmund.
LIKEVEL IKKE TIL ARSENAL? Pierre-Emerick Aubameyang kan bli værende i Dortmund. Foto: Martin Meissner

– Aubameyang venter i London på at alt skal gå i boks

Pierre-Emerick Aubameyang ventede overgang til Arsenal så ut til å utvikle seg til et sirkus. Men nå skal spissen være ankommet treningsanlegget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arséne Wengers kjøp av Pierre-Emerick Aubameyang så ut til å henge i en tynn tråd tirsdag morgen, men nå virker komplikasjonene til å ha løst seg.

Sky Sports skriver at Aubameyang er ankommet Arsenals treningsfelt, mens BBC melder at en medisinsk test skjer tidlig onsdag.

De må imidlertid vente på at de siste hinderne blir ryddet av veien, og at Borussia Dortmund gir endelig klarsignal.

Det er nemlig ikke bare to klubber innblandet i overgangen – men fire (!).

Resultatet kunne blitt et mareritt for Arséne Wenger. For ifølge flere medier – deriblant BBC og ESPN – hang Aubameyangs overgang fra Dortmund til Arsenal i en syltynn tråd.

For det som så ut som at Pierre-Emerick Aubameyang i prinsippet var enig med Arsenal, kan nå ende med at hele overgangen kollapser.

– Det gjenstår en rekke kompliserte hinder, rapporterer BBC-reporter David Ornstein til egen TV-kanal, og slår fast:

– Akkurat nå er hele situasjonen fullstendig fastslåst.

Observert på flyplassen
Men til tross for rapportene om en «fastlåst» situasjon, ble Pierre-Emerick Aubameyang observert på flyplassen i Dortmund tirsdag ettermiddag med sin familie.

Ifølge avisen ruhrnachrichten.de sjekket Aubameyang-klanen inn på flyplassen i Dortmund rett etter kl. 13.00 lokal tid. Med på lasset, i tillegg til Pierre-Emerick Aubameyang selv, var hans far og rådgiver Pierre og brødrene Willy og Catilina. Klokken 13:31 tok flyet av mot England.

Det er den lokale journalisten Florian Groeger som har lagt ut video på sosiale medier av Aubameyang idet angriperen ankommer flyplassen.

– Vi har fått opplyst at Batshuayi skal være interessert i en overgang til Dortmund, så dette kan fort løse seg for alle parter, skriver Sky Sports News i sin livedekning av overgangsvinduet tirsdag ettermiddag.

Sky Sports melder senere at Aubameyang er ankommet Arsenals treningsanlegg.

Slik ramser BBC-reporter David Ornstein opp utviklingen i overgangssagen og hvordan Arsenals rekordovergang til slutt kan kollapse:

 • Pierre-Emerick Aubameyang er enig med Arsenal, som også er enig med Dortmund om overgangssummen. Det eneste som drøyer: Dortmund må få inn en erstatter før de slipper angriperen.
 • Dortmund tok kontakt med Arsenal om å få Olivier Giroud i bytte, som i utgangspunktet var positiv til en overgang til Bundesliga-klubben.
 • Det var imidlertid før Chelsea tok kontakt og ville kjøpe Giroud, som da beskjed om at han heller vil Chelsea enn Dortmund fordi han ønsker å bli boende i London.
 • Borussia Dortmund endret da fokus til å forsøke å hente Chelseas Michy Batshuayi. Han var mer positiv til en overgang til den tyske klubben.
 • Det betyr altså: Aubameyang til Arsenal, Giroud til Chelsea og Batshuayi til Dortmund.
 • Men plutselig er ikke alle fornøyde: Chelsea er ikke villig til å betale det Arsenal krever for Giroud.
 • Chelsea tok dermed kontakt med Tottenham – og tilbød et direkte lånebytte mellom Batshuayi og Fernando Llorente (!).
 • Tottenham var imidlertid ikke interessert i å låne Batshuayi, de ønsket en permanent overgang. Men det spilte ingen rolle, for belgieren selv ville ikke til Tottenham.
 • Batshuayi ville nemlig ikke slite benken i Tottenham, han ønsker å være et førstevalg på topp. Det er han lovet i Dortmund. Det betyr at partene må bli enige om Batshuayi til Dortmund før Aubameyang kan gå til Arsenal.
 • Hele overgangen står altså nå og henger på at Olivier Giroud bytter klubb til Chelsea. Men dersom Chelsea ikke henter en ny angriper, så vil klubben ikke slippe Batshuayi, og Dortmund vil altså ikke selge Aubameyang før en ny spiss er på plass.
 • Tyske Kicker melder imidlertid at Dortmund er mest interessert i hente Giroud fremfor Chelsea-spissen, og dermed ser altså hele overgangssagaen ut til å være helt fastlåst.
 • Ifølge Sky Sports News har Arsenal, Dortmund og Chelsea en frist frem til lokken 18.00 tirsdag for å fullføre overgangene. For i Bundesliga stenger overgangsvinduet klokken 18.00 tirsdag, mens det i Premier Leauge først stenger ved midnatt onsdag. Det betyr altså at Chelsea må bli enige med Dortmund om Michy Batshuayi-overgangen innen 18.00 tirsdag dersom Wengers håp om å sikre seg Pierre-Emerick Aubameyang skal leve videre.