BLIR CITY-SPILLER: Utkjøpsklausulen er betalt ut og det gjenstår bare detaljer før Aymeric Laporte blir Manchester City-spiller.
BLIR CITY-SPILLER: Utkjøpsklausulen er betalt ut og det gjenstår bare detaljer før Aymeric Laporte blir Manchester City-spiller. Foto: REUTERS/Vincent West

Utkjøpsklausulen betalt: Han blir Manchester Citys nye rekordkjøp

Aymeric Laporte blir tidenes nest dyreste forsvarsspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Athletic Bilbao melder på sine nettsider at den franske forsvareren Aymeric Laporte (23) har betalt utkjøpsklausulen sin og dermed fått kontrakten med klubben terminert.

Utkjøpsklausulen var på 65 millioner euro, som tilsvarer 620 millioner kroner.

Laporte blir dermed tidenes nest dyreste forsvarer. Rekorden ble satt tidligere i januar, da Liverpool hentet Virgil van Dijk for 75 millioner pund. Det er drøyt 830 millioner kroner.

Rekordsignering for City
Laporte har i langt tid blitt koblet til Manchester City, og selv om Athletic ikke skriver noe om 23-åringens fremtidige klubb vil det være et stort sjokk dersom han setter penn på papir for noen andre enn de lyseblå.

Ifølge BBC reiser han nå til Manchester for å gjennomgå den medisinske testen og skrive under kontrakten.

Når det er gjort blir han også tidenes dyreste signering for Manchester City. Det nåværende rekordkjøpet er Kevin De Bruyne, som ble hentet for rundt 525 millioner kroner.

Og med Laporte i boks vil City ha brukt utrolig 1,82 milliarder kroner på forsvarsspillere siden slutten av forrige sesong.

Skrev avkjedsbrev
Laporte selv har har skrevet en uttalelse der han sier at han forsøker å si «veldig mye på svært få linjer».

– Jeg vil takke for alt jeg har fått. Jeg kom hit som tenåring, og her har jeg blitt formet som person og som fotballspiller, skriver franskmannen.

– Ved avreisen til en ny utfordring i min profesjonelle karriere, vil jeg ikke at det skal være et «farvel», men et «på gjensyn», fortsetter han.

Det ble totalt 222 kamper og ti mål for Athletic.

– Jeg forlater en unik og annerledes klubb, og det vil jeg aldri glemme, skriver Laporte.

Han var 16 år da han ankom klubben i 2010, og ble den andre franskmannen til å spille for Athletic etter Bixente Lizarazu.

Nå blir det etter alt å dømme lyseblått i Manchester for 23-åringen, som har mange aldersbestemte landskamper for Frankrike, men har fortsatt tilgode å debutere på A-landslaget.