IKKE RÅD: Pep Guardiola medgir at Manchester City ikke har råd til alle spillere.
IKKE RÅD: Pep Guardiola medgir at Manchester City ikke har råd til alle spillere. Foto: Geoff Caddick

Guardiola antyder at Manchester City er på sparebluss

Manchester City-sjef Pep Guardiola varsler om en mer moderat pengebruk i klubben fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken kom nyheten om at klubber som Bayern München og Barcelona krever endringer i Financial Fair Play-reglene for å hindre at milliardoverganger blir det vanlige i årene som kommer.

Pep Guardiola har hentet stjerner som Ilkay Gündogan, Gabriel Jesus, Leroy Sane, John Stones, Bernardo Silva og Kyle Walker for en samlet sum av over tre milliarder kroner siden han overtok Manchester City sommeren 2016.

Men nå innrømmer spanjolen at Manchester City ikke lenger er i stand til å konkurrere om de dyreste spillerne.

– Selv City har ikke råd til enkelte spillere, forklarte Guardiola på spørsmål om pengebruken til de største klubbene.

– Det finnes lønninger vi ikke har råd til å betale, og overgangssummer vi ikke kan betale, fortalte han på en pressekonferanse i forkant av oppgjøret mot Cardiff forrige helg.

– Vi har ikke råd til det nå
Guardiola hevder at Manchester City nøye må vurdere om klubben kan fortsette å være med på pengegaloppen i internasjonal fotball.

– Vi vet ikke hva som vil skje i fremtiden, men vi har aldri betalt én milliard, 900 millioner eller 800 millioner for én enkelt spiller. Vi har ikke råd til det nå. Det har styret fortalt meg, konstaterte Guardiola.

Athletic Bilbao meldte på sine nettsider tidligere denne uken at den franske forsvareren Aymeric Laporte (23) har betalt utkjøpsklausulen sin og dermed fått kontrakten med klubben terminert.

Utkjøpsklausulen var på 65 millioner euro, som tilsvarer 620 millioner kroner.

Det er ventet at den 23 år gamle stopperen blir offisielt klar for City før overgangsvinduet stenger i januar.

Klubben er også koblet til Shakhtar Donetsks midtbanespilleren Fred, og i tillegg spekulerer engelske medier at Manchester City er i forhandlinger med en stor profil om en overgang, som foreløpig ikke er navngitt.

– Vår dyreste spiller er De Bruyne
Guardiola innrømmer at Manchester City tidligere har vist handlekraft på overgangsmarkedet – vel vitende at han selv har totalt brukt tre milliarder kroner på nye spillere siden han overtok som manager på Etihad.

– Det stemmer at det ble brukt mye penger da personene i Abu Dhabi tok over klubben. I den perioden ble det brukt mye, fortalte Guardiola, før han fortsatte:

– Men vår dyreste spiller er fremdeles Kevin De Bruyne, som vi betalte rundt 550 millioner kroner for. Og når folk nå innser realiteten, så finnes det mange flere klubber som har brukt mye mer på én eller to spillere, konstaterte han.

– Brukte det samme på sju spillere som United brukte på tre
Spanjolen, som er i ferd med å lede Manchester City til ligatittelen denne sesongen, minner om at klubben i fjor sommer omtrent brukte det samme som byrival og tittelutfordrer Manchester United.

– Vi brukte omtrent det samme på fire, fem eller seks spillere. Til slutt brukte vi omtrent det samme som Manchester United. Men de hentet tre spillere, og vi brukte sju, poengterte Manchester Citys suksessjef.