Nora Mørks foreløpig siste landskamp er VM-finalen mot Frankrike i desember.
Nora Mørks foreløpig siste landskamp er VM-finalen mot Frankrike i desember. Foto: Ruud, Vidar

Håndballforbundet har avtalt forsoningsmøte med Mørk

Håndballpresidenten vil reise til Ungarn for å møte Nora Mørk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 meldte før helgen at konflikten mellom Nora Mørk og NHF er fastlåst, og at det ikke er kontakt mellom partene. Nå er situasjonen endret.

I løpet av helgen har håndballpresident Kåre Geir Lio hatt dialog med Györ-spilleren. Etter det TV 2 erfarer vil han reise til Ungarn i løpet av februar i et forsøk på å løse opp i konflikten, som kan ende med at Mørk har spilt sin siste landskamp.

– Det er kontakt mellom forbundet og Nora, er alt Lio vil si om den siste utviklingen.

Han poengterer at han ikke ønsker å diskutere denne saken mer i media før han har møtt landslagsstjernen.

– Vi ser positivt på at det blir et møte. Den videre dialogen om dette tar vi med håndballforbundet, sier Morten Mørk, far og rådgiver til Nora, til TV 2 Sporten.

Private bilder stjålet
I høst ble private bilder stjålet fra Mørks telefon og spredt på nett – i ettertid er 26-åringen og hennes familie svært kritisk til hvordan Håndballforbundet har håndtert saken.

Saken eksploderte igjen tidlig i herremesterskapet da nyheten sprakk om at håndballgutta hadde sett de stjålne bildene på landslagssamling.

Spillerne, ved kaptein Bjarte Myrhol, dempet alvorlighetsgraden mellom slagene i Kroatia og uttrykte støtte til Nora Mørk. Men håndballgutta reagerte på tidspunktet dette problemet ble offentliggjort.

Taus Thorir
Etter det TV 2 erfarer, er det ikke lenger herrespillerne, men først og fremst håndballforbundets behandling av saken som Mørk er skuffet over.

Det truer nå en videre landslagskarriere. Med eller uten Mørk er Norges neste landskamp EM-kvalifiseringen mot Kroatia 21. mars.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson ønsker ikke å si noe om enkeltspillere, eller status på troppen, før uttaket i månedsskiftet februar/mars.