Aubameyang klar for Arsenal

– Fantastiske nyheter og en ganske komplett spiss, sier TV 2s Premier League-ekspert som drar parallell til Thierry Henry.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aubameyang score mål som vil glede Arsenal-fansen (mot Tottenham) i vinduet øverst!

Pierre-Emerick Aubameyang er klar for Arsenal. Det bekrefter begge klubbene på sine offisielle kontoer.

London-klubben betaler ifølge engelske medier i overkant av 600 millioner kroner for 29-åringen, som har notert seg for 98 mål på 144 kamper for Borussia Dortmund.

Målgarantisten er full av lovord om Arsenal-legende Thierry Henry, og ser ikke ut til å preges av sammenligningene.

– Henry er et eksempel for alle spisser. Han var rask og scoret mål. Jeg er også en rask spiller som scorer mål, litt som Henry. Men som jeg sa, jeg har mye hard jobbing foran meg, sier Aubameyang, ifølge Mirror.

Arsenal går ikke ut med overgangssummen, men bekrefter at han blir deres dyreste spiller gjennom tidene.

Dortmunds sportsdirektør legger ikke skjul på at gaboneren har gjort sakene sine bra for den tyske klubben.

– Sett bort fra uønskede hendelser de siste ukene, må vi huske på at Pierre-Emerick Aubameyang utelukkende har vært en suksess for klubben i mer enn fire år. Han har gjort fantastiske ting for Dortmund, scoret viktige mål og var en stor del av laget som vant cupen i 2017, siteres Michael Zorc på Dortmunds nettsider.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mener det er er overgang som bør få Arsenal-supporterne til å gni seg i hendene.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er fantastiske nyheter for alle Arsenal-fans. Her får de mye av de mistet i Alexis Sánchez; en atletisk, rask og målfarlig spiller i sin beste alder, sier Simen Stamsø Møller.

TV 2-ekspert drar Henry-parallell: – En ganske komplett spiss
TV 2s Premier League-ekspert tror hurtigtoget kommer til England for å vinne.

– Etter måten han tidligere har uttalt seg å dømme er han veldig ambisiøs, og ettersom han ikke har vunnet rare greiene med sine lag bør han være veldig sulten på suksess, sier han.

Stamsø Møller drar paralleller til Arsenals signering av Thierry Henry, som kom fra Juventus som en offensiv spiller med fart og ble til en av Premier League-historiens dødeligste avsluttere.

– Det gamle draktnummeret til Henry ligger vel klar til han etter at Walcott dro. Dette er en ganske komplett spiss, men han har først og fremst utviklet seg til å bli en målscorer. Som Henry spilte han mye på kanten tidligere i karrieren og har øst inn mål som midtspiss. Det skal bli spennende å se om han i større grad enn Lacazette klarer å få en kjemi med de rundt og bak seg, sier Stamsø Møller.

Hyller dobbeltkjøpet av eks-Dortmund-duo: – Skal ikke undervurdere viktigheten av å ha en god venn utenfor banen
Hurtigtoget fra Gabon erstatter i Nord-London Alexis Sanchez, som etter mye om og men dro til Manchester United i forrige uke. Som en del av den samme avtalen skiftet også Henrikh Mkhitaryan klubb til Arsenal, hvilket betyr at armeneren nå er gjenforent med sin tidligere Dortmund-lagkamerat i Nord-London.

– Blikket og pasningsfoten til Özil og farten til Aubameyang er nødt til å bli en livsfarlig kombinasjon. Den felles forståelsen Mkhitaryan og Aubameyang utviklet i sine tre sesonger sammen i Dortmund er gull verdt å ha dersom de skal lykkes umiddelbart i Arsenal-drakten. I tillegg skal man ikke undervurdere viktigheten av å ha en god venn utenfor banen, spesielt når Aubameyang flytter til et nytt land, sier Stamsø Møller.

Wenger: – Jeg er henrykt

Etter Arsenals 1-3-nederlag for Swansea publiserte London-klubben en video på sine offisielle hjemmesider, som i etterkant ble slettet der Arsene Wenger bekreftet overgangen.

– Jeg er henrykt. Det er gode nyheter. Vi trenger folk som kan gi oss mer offensiv kraft. For øyeblikket er vi ikke effektive nok, og forhåpentligvis kan Aubameyang gi oss det. Han har en stor utfordring foran seg, men dette er gode nyheter for oss, sa blant annet Wenger.

– Han er en hurtig spiller, en god avslutter og har stor fysisk kapasitet. Det blir viktige egenskaper for oss i Premier League, la franskmannen til.

PS! Arsenal har altså også kvittet seg med Theo Walcott (Everton) i dette overgangsvinduet, mens det også er spekulasjoner rundt Olivier Giroud og en potensiell overgang til Chelsea.