EMs stjernelag ble offentliggjort i forkant av søndagens finale og bronsefinale.

Mer enn 10.000 håndballtilhengere har stemt frem Sander Sagosen og resten av stjernelaget, som består av spillere fra seks ulike nasjoner.

Det er tredje gang at 22-åringen er med på stjernelaget etter et mesterskap, to ganger i EM og én gang etter VM.

Sander Sagosen var en Norges soleklart viktigste spillere under mesterskapet i Kroatia, der det norske laget misset på semifinalebillettene.

Paris Saint-Germain-stjernen scoret 32 ganger og assisterte 38 scoringer under EM. 22-åringen hadde en finger med i spillet på 70 av Norges 191 scoringer i turneringen, som tilsier 36,6 prosent av scoringene.

Midtbacken brukte i sommer bare noen få måneder på å bli en nøkkelspiller i PSG. De fleste håndballeksperter er enige om at nordmannen blir mannen som overtar som håndballkonge når franske Nikola Karabatic gir seg.

Sagosen var en sterk kandidat til EMs mest verdifulle spiller, men den prisen gikk til svenske Jim Gottfridsson. 25-åringen har vært en veldig viktig spiller for Sverige på vei mot finale.

EMs stjernelag:
Keeper: Vincent Gérard (Frankrike), venstreving: Manuel Strlek (Kroatia), venstreback: Mikkel Hansen (Danmark), midtback: Sander Sagosen (Norge), strekspiller: Jesper Nielsen (Sverige), høyreback: Alex Dujshebaev (Spania), høyreving: Ferran Sole (Spania).

Jakov Gojun (Kroatia) ble kåret til mesterskapets beste forsvarsspiller.

(©NTB/TV 2)