Frankrike - Danmark 32-29 (17-14)

Frankrike var de store favorittene til å ta EM-gull i Kroatia, men møtte en spansk mur i semifinalen. Dermed måtte Nikola Karabatic og resten av de franske stjernene ta til takke med bronsefinale.

I kampen om bronsen mot Danmark revansjerte franskmennene seg, anført av en strålende Karabatic, som scoret ni mål og leverte sju målgivende i 32-29-seieren.

Sander Sagosens lagkamerat i Paris Saint-Germain har hatt et skuffende EM.

– Vi er glade. Det er ikke enkelt å spille denne type kamper, men det var viktig å ta med seg en medalje hjem, for vi har spilt bra hele turneringen og brukt mye tid på dette. Vi spilte godt i 14 dager, men tapte én kamp, sier Luka Karabatic til TV 3.

Lagene fulgte hverandre som skygger i første halvdel av første omgang, men danskene hadde en 10-8-ledelse etter 15 minutters spill. Så kom flere utvisninger som ødela mye for Danmark, som måtte se Frankrike snu det.

Hans Lindbergs redusering et par sekunder pausesignalet gikk slutt gjorde at Frankrike «bare» ledet med tre mål og 17-14 midtveis.

Frankrike klarte å holde avstanden i andre omgang, og det nærmeste danskene kom var to mål under. Danskene måtte se et solid fransk lag stikke av med bronsemedaljen i Zagreb.

– Vi gjorde for mange feil. Vi var uheldige med noen sjanser. Dommerne er ingen unnskyldning, for vi spiller ikke bra nok, selv om dommernes innsats ikke hjelper oss. Vi var på vei mot minus én, men så ble vi avblåst. Det er kjipt, sier Danmarks store stjerne, Mikkel Hansen, til dansk TV 2.