TIL FRANSK FOTBALL: Pietro Pellegri.
TIL FRANSK FOTBALL: Pietro Pellegri. Foto: AS Monaco

Ettertraktet supertalent (16) solgt for 250 millioner kroner

Monaco slo kloen i Genoa-spissen Pietro Pellegri (16).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De største klubbene i Europa har fulgt stjerneskuddet Pietro Pellegri, og lørdag bekrefter Monaco at de har sikret seg den 16 år gamle angriperen fra Genoa.

Pellegri er tidenes yngste målscorer i Serie A og står som den nest yngste til å spille i den italienske toppdivisjonen.

– Jeg er veldig glad for å komme til AS Monaco. Jeg er overbevist over klubbens prosjekt med å løfte frem unge spillere for fremtiden. Jeg skal jobbe hardt for å bli en viktig spiller for klubben, sier Pellegri.

L’Équipe skriver at Monaco betalte drøyt 250 millioner kroner for å sikre seg Pellegri, som også skal ha vært ønsket av blant andre Juventus.

– Vi er meget glade for å ønske Pietro velkommen. Dette er ytterligere et bevis på vårt arbeid de siste sesongene, der vi klarer å tiltrekke oss store fotballtalenter, sier visepresident i Monaco, Vadim Vasilyev.

Pellegri var bare 15 år og 280 dager da han fikk debuten i Serie A.

Genoa-eier Enrico Preziosi har tidligere slått fast at Pietro Pellegri kan bli Italias dyreste spiller noensinne i fremtiden.

– Vi har den nye Messi, har Preziosi ved flere anledninger uttalt.

Tidligere denne uken solgte Monaco den argentinske spissen Guido Carrillo til Southampton. Monaco ligger for øvrig på fjerdeplass i Ligue 1.