CITY-SKJERF: Dette bildet har skapt full forvirring på sosiale medier.
CITY-SKJERF: Dette bildet har skapt full forvirring på sosiale medier. Foto: Instagram.

Full forvirring rundt Diskerud og Manchester City-kontrakt

Et Instagram-innlegg fra sportsgiganten Umbro har skapt full forvirring rundt Mikkel Diskeruds fremtid.

I det kryptiske innlegget, som ble publisert av Umbros offisielle Instagram-konto lørdag ettermiddag, står det at «Mix» vil «fortsette sin fotballutvikling med en fire og et halvt års Manchester City-kontrakt.»

Det har ikke uventet skapt oppstandelse på sosiale medier. Mange lurer nå på om det hele kun er et PR-stunt fra Umbros side, eller om Diskerud faktisk skal spille for Manchester City.

Sistnevnte virker temmelig usannsynlig, ikke minst fordi verken Manchester City eller New York City har kommet med en offisiell uttalelse, eller i det hele tatt nevnt overgangen.

Nettstedet ESPN erfarer imidlertid at midtbanemannen trolig selges videre.

Nyheten har skapt stor forvirring i sosiale medier. Verken City eller New York City FC har kommet med en bekreftelse på avtalen, menESPN melder at Diskeruds kontrakt med amerikanerne er terminert. Manchester City og New York City inngår for øvrig i City Football Group. Gruppen eier også klubber som Melbourne City i Australia og Yokohama F Marinos i Japan.

ESPN skriver at Diskerud, som i fjor va rpå lån i IFK Göteborg, ikke kommer til å trene med Manchester Citys førstelag, ei heller bli lånt ut til en klubb i City Football Group. Nettstedet hevder at 27-åringen sannsynligvis blir solgt videre eller lånt ut til en annen klubb.

Svenske Expressen omtaler også saken. Avisen, som har vært i kontakt med Daily Mail-journalist Jack Gaughan, skriver følgende:

– City skal ha tatt over Diskeruds kontrakt, etter at avtalen hans med New York gikk ut. At begge klubbene eies av City Football Group gir ytterligere forklaring på hvorfor Diskerud kobles sammen med Manchester City. Gaughan opplyser at Diskerud kommer til å ha tilgang til Manchester Citys treningsfasiliteter mens han leter etter en ny klubb, men at han ikke kommer til å trene med laget.

Manchester City har et samarbeid med en rekke klubber over hele verden, gjennom det såkalte City Football Group.

New York City (USA), Melbourne City (Australia), Yokohama F. Marinos (Japan), Club Atletico Torque (Uruguay), Girona (Spania) er alle tilknyttet City Football Group.

Det er ikke uvanlig at spillere blir flyttet mellom de forskjellige samarbeidsklubbene. Dermed er det ikke utenkelig at Diskeruds egentlige stoppested blir i en helt annen havn enn Manchester, hvor også Umbro er basert.

«Mix» har en fortid i både Stabæk og Rosenborg her til lands, men valgte å spille for det amerikanske fotballandslaget.

Tidligere denne måneden ble det klart at Jo Inge Berget går til New York City. Han kommer gratis etter at kontrakten med Malmö gikk ut.