OMSIDER: Caroline Wozniacki vant lørdag Australian Open etter en forrykende finale mot Simona Halep.
OMSIDER: Caroline Wozniacki vant lørdag Australian Open etter en forrykende finale mot Simona Halep. Foto: William West

Endelig for Wozniacki: Tok sin første Grand Slam-tittel

Danske Caroline Wozniacki (27) gikk til topps i Australian Open og på verdensrankingen etter seier over Simona Halep i en strålende finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Caroline Wozniacki (27) har vært blant verdens beste kvinnelige tennisspillere i flere år, men aldri vunnet en Grand Slam-turnering. Det ble det slutt på lørdag.

I en tett og nervepirrende Australia Open-finale mot verdensener Simona Halep vant verdenstoer Wozniacki 2-1 i sett i varmen.

Brøt barriere
Hun kastet seg i bakken og gråt av glede da barrieren ble brutt etter en tennis-thriller på nesten tre timer.

– Beklager. Jeg trenger et sekund til å klemme Daphne (trofeet oppkalt etter Daphne Akhurst journ.anm), sa Wozniacki til publikum under premieutdelingen.

Dermed lyktes det endelig for Wozniacki drøyt åtte år etter at hun for første gang ble ranket som verdens beste kvinnelige tennisspiller. Nå er hun også tilbake på toppen av verdensrankingen.

– Jeg har drømt om dette øyeblikket i mange år. Å være her i dag er en drøm som går i oppfyllelse. Stemmen min brister, jeg gråter aldri, men dette er et emosjonelt øyeblikk, sier Wozniacki.

VINNERGLIS: Caroline Wozniacki ga trofeet en stor klem etter seieren over Simona Halep.
VINNERGLIS: Caroline Wozniacki ga trofeet en stor klem etter seieren over Simona Halep. Foto: Greg Wood

Og alle gode ting var tre for den Odense-fødte 27-åringen. Hun har tidligere måttet se seg slått i to Grand Slam finaler: mot Kim Clijsters i US Open i 2009 og mot Serena Williams i samme turnering i 2014.

«På knæ for Caroline: Det største siden EM i 1992!» skriver danske Ekstrabladets kommentator Allan Olsen med referanse til de danske fotballherrenes bragd i EM i 1992.

HYLLES I DANSK PRESSE: Caroline Wozniacki skrev seg inn i dansk historie med gullskrift. Faksimile: Ekstrabladet.
HYLLES I DANSK PRESSE: Caroline Wozniacki skrev seg inn i dansk historie med gullskrift. Faksimile: Ekstrabladet.

Thriller
Allerede i det andre gamet klarte Wozniacki å bryte serven til sin rumenske motstander, men ble selv brutt i det niende. Settet gikk til tie-break der Wozniacki viste seg sterkest med 6-2.

Tydelig preget av det varme været i Melbourne måtte Halep få assistanse fra medisinsk personell tidlig det andre settet. 28-åringens blodtrykk ble tatt, men hun fortsatte likevel å spille. På imponerende vis tok hun det andre settet med sifrene 6-3 til tross for at hun flere ganger holdt seg til låret.

MÅTTE FÅ HJELP: Forholdene spilte ikke på lag med Simona Halep, som måtte ha legehjelp i det andre settet.
MÅTTE FÅ HJELP: Forholdene spilte ikke på lag med Simona Halep, som måtte ha legehjelp i det andre settet. Foto: William West

I det tredje og avgjørende settet begynte kreftene å tære på for de to duellantene. Publikum fikk servert hele seks servebrudd før Wozniacki leverte det sjuende i det aller siste gamet i kampen. Med armene til ansiktet kunne Wozniacki omsider juble for en Grand Slam-tittel.