– Det kjentes ut som 1000 volt gikk gjennom kroppen

Marcus Kleveland (18) sikret seg X Games-sølv i Big Air-konkurransen i Aspen i USA etter å ha landet sportens vanskeligste triks.

Se video av fallet og trikset som sikret sølv, i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra NRK Sport)

18 år gamle Marcus Kleveland sikret natt til lørdag sølv for andre år på rad i Big Air-konkurransen under X Games i Aspen, Colorado.

Nordmannen kapret medaljen etter å ha landet en backside quadcork 1800 (fire skru og fem spinn). I fjorårets konkurranse tok han sølv med samme trikset - da var det ingen som hadde gjort det før ham.

Men sølvet natt til lørdag kostet for nordmannen. Han falt i det første av tre forsøk og hadde store smerter.

– Det kjentes ut som 1000 volt gikk gjennom kroppen da jeg landet quaden, sier Kleveland i en pressemelding fra Snowboardforbundet.

– Nå er jeg bare glad for at big airen er over. Slopestyle i morgen blir litt roligere, jeg håper jeg ikke har så vondt i rumpa. Jeg kjører uansett, men jeg kan ikke lande på rumpa. Da komme jeg til å begynne å grine.

Gullet gikk til kanadiske Max Parrot. Yuki Kadono fra Japan tok bronse. Parrott vant med 75 poeng etter å ha levert de totalt to beste tellende hoppene. Kleveland fikk konkurransens høyeste poengsum for et enkelthopp med sin backside quadcork 1800.

– Det ble reprise på i fjor, og det suger litt ikke å få gull. Jeg er glad for andreplass uansett, mer glad i år enn jeg var i fjor, sier Kleveland.

Lørdag er det duket for slopestyle i Aspen - en konkurranse der Kleveland tok gull i fjor. Landslagssjef Per Iver Grimsrud er mektig imponert over den norske juvelen, i likhet med de fleste andre til stede i Aspen.

– Marcus er en maskin som kommer tilbake etter den smellen han fikk. Han begynner å bli rå mentalt. Det han gjør er veldig imponerende. Det merker du at folk her på X Games også synes. Det er han alle vil prate med og ta selfie med, sier Grimsrud.