Danmark - Sverige 34-35 (14-16)

Se den utrolig avslutningen på EM-semifinalen i Sportsnyhetene øverst!

Spania sjokkerte Frankrike og tok seg til EM-finalen. Også i den andre semifinalen sto Sverige for en overraskende seier med 35-34 over Danmark i en utrolig thriller.

– Det er helt fantastisk, hvilken jævla lagmoral. At vi klarer å roe oss ned, samle oss og vinne denne kampen, er helt utrolig. Vi skal gjøre alt i finalen. Vi har allerede medalje, men hvem faen hadde trodd det før mesterskapet? Vi er overlykkelige. Vi har slått ut en gullkandidat. Det er helt vilt, sier Mattias Zachrisson til TV 3, ifølge Expressen.

Svenskene ledet hele veien, men fem minutter før slutt hadde danskene hentet inn sine skandinaviske naboer til 25-25.

Sverige reiste seg og ledet med tre mål da det gjensto bare to minutter. En utrolig opphenting av Danmark – og utlining i siste sekund (!) av Lasse Svan – ga 28-28 i en vill avslutning på kampen.

Sverige trakk det lengste strået og vant 35-34. I finalen venter Spania, mens Danmark og Frankrike skal spille om bronsemedaljene.

Sverige tok kontroll fra start og gikk til pause med en tomålsledelse. I starten av andre omgang stengte Sveriges målvakt Andreas Palicka buret og plutselig lå de danske favorittene under med 14-19.

Danskene tok innpå utover omgangen og med drøyt ti minutter igjen å spille var Sverige foran med bare ett mål på 22-21.

Fem minutter før slutt sto det 25-25, men Sverige var ikke sluttkjørte og scoret to på rappen. Danmark lå under med tre da det gjesto bare to minutter, men en utrolig opphenting ga 28-28 i siste sekund. I ekstraomgangene var det imidlertid Sverige som hadde mest å gi og trakk det lengste strået med en imponerende og overraskende 35-34-seier.