Sjokktap for Frankrike – fikk bank av Spania

De regjerende verdensmesternes nærmet seg etter pause, men marerittomgangen felte Frankrike, som må spille bronsefinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike - Spania 23-27 (9-15)

Se sammendrag fra EM-sensasjonen til Spania i Sportsnyheten i videovinduet!

Frankrike er regjerende verdensmestere og var favoritter til å gå til topps i EM, men i semifinalen mot Spania sa det stopp for Norges overmenn i EM-åpningen i Porec.

Spania rystet franskmennene og vant 27-23. Til pause ledet de sensasjonelt 15-9.

– Det er en voldsom skrell, sier TV 2s ekspert Bent Svele, og fortsetter:

– Frankrike ble tatt veldig på aggressivitet i forsvarsspiller. Det er kanskje et feil ord, men jeg synes Frankrike ble arrogante. De klarte aldri å lage nok brudd. De er fantastiske når de greier å holde flyt i spillet. Spania hadde noen fantastisk returløp og var effektive i angrepsspilet.

Spania fortsette storspillet etter pause og ledet 23-14 på det meste, men Frankrike skjerpet seg og scoret seks på rappen til 23-20. Det var også det nærmeste Frankrike kom og det var nok til å vekke Spania igjen.

– Sånne perioder får du innimellom, men Spania var blendende i kveld og Daniel Sarmiento spilte en fantastisk kamp, sier Svele, og fortsetter:

Spania har flakset litt opp og ned i dette mesterskapet, og de mistet førstekeeper Gonzalo Pérez de Vargas før semifinalen. Inn kom Arpad Sterbik og reddet tre av fem straffer, sier Svele.

Spanjolene var naturlig nok høyt oppe etter den sensasjonelle seieren.

– Det er alltid vanskelig å møte lag som Frankrike. Det ble en fysisk kamp, men vi spilte godt sammen og vi kan være stolte over innsatsen vår. Det er det samme hvem vi møter i finalen, sier Viran Morros til TV 3.

Spania møter vinneren av Danmark og Sverige, som møtes senere fredag.